Wat waren de mijlpalen voor de datacenter sector in 2017?

Het einde van het jaar nadert en dan is er (heel even) tijd om terug te kijken. Met name omdat we het initiatief genomen hebben om ons eerste DDA jaarrapport te uit te brengen. Met dit jaarrapport willen we onze deelnemers, partners en geïnteresseerden een overzicht geven van waar we in 2017 mee bezig zijn geweest en de voortgang die het heeft gebracht.

Als je alles op een rijtje zet, zien we mooie cijfers. Zo zijn we gegroeid naar een totaal van 34 deelnemers en bijna 30 partners. Daarnaast hebben we een geheel vernieuwde website met een speciaal ledenportaal, hebben we 17 rapporten gepubliceerd, meer dan 20 persberichten verstuurd, 7 eigen events georganiseerd en hebben we vrijwel alle grote nationale kranten gehaald. Als kers op de taart hebben we op meer dan 10 events gesproken en waren we te horen op RTL-Z en BNR.

Belangrijke focuspunten in 2017 zijn onder andere de wet- en regelgeving, energie en duurzaamheid binnen de digitale sector. Met dit in gedachten hebben we in 2017 veel overleg gehad met alle lagen van de overheid, zowel op regionaal, provinciaal als nationaal niveau. Een van de mijlpalen was onze Datacenter en Restwarmte conferentie in oktober, die ver voor aanvang uitverkocht was. Op dezelfde dag lanceerden wij het Green Data Center Platform om onze sector nationaal en internationaal te inspireren met duurzaamheidsinitiatieven.

De groei en voortgang van onze projecten gaan gepaard met de groei van ons kantoor. We zetten inmiddels met zijn drieën onze schouders eronder. Samen zijn we dagelijks bezig om de datacenter sector te vertegenwoordigen, te profileren en te zorgen dat we als sector kunnen blijven groeien. Want de positie die we hebben als Nederland is een bijzondere. Een professionele vertegenwoordiging voor de datacenters alsook de toeleveranciers, cloud partijen en directe en indirecte werkgelegenheid die deze sector aantrekt is dan ook meer dan nodig.

We zijn als DDA trots op het behaalde resultaat het afgelopen jaar en gaan met veel enthousiasme aan de slag met de vele actiepunten die we voor nu en 2018 op de agenda hebben staan.

Stijn Grove
Directeur
Dutch Data Center Association