Siemon en Dutch Data Center Association slaan handen ineen om de groei van de datacenter sector te bevorderen

Brancheorganisatie Dutch Data Center Association en The Siemon Company hebben de handen ineengeslagen om de groei van de datacenter sector in Nederland te bevorderen. The Siemon Company, beter bekend als Siemon, is een wereldwijde marktleider in het ontwerpen en produceren van IT-infrastructuur oplossingen en services voor datacenters.

Stijn Grove, directeur van de DDA: Mede door de golf van tech bedrijven en hyperscale cloud providers uit de VS die hun entree maken in Europa, zien we een toenemende vraag naar colocatie diensten in Nederland. Hierdoor groeit onze maatschappij op digitaal vlak. Tegelijkertijd dwingt het onze datacenters om steeds efficiënter te bouwen om aan die alsmaar groeiende vraag te voldoen. De datacenter expertise van Siemon is hiermee, meer dan ooit, van essentieel belang.

Siemon, opgericht in 1903, is een industrieleider die zich specialiseert in de productie en innovatie van hoogwaardige, hoogpresterende netwerkkabel oplossingen. Het hoofdkantoor van Siemon bevindt zich in de VS, in Connecticut. Het bedrijf heeft kantoren en partners over de hele wereld en biedt de meest uitgebreide portfolio producten van koper- en glasvezel bekabelingsystemen, kasten, racks, kabel management, datacenter voeding-, en koelingssystemen en bekabelings management systemen. Siemon heeft ruim 400 actieve patenten op het terrein van gestructureerde bekabeling, van patchcords tot patchpanelen. Siemon Labs blijft sterk investeren in R&D en de ontwikkeling van industriestandaarden. Het bedrijf onderstreept daarmee zijn langdurige toewijding aan zijn klanten en de industrie.

Martin Verweij, Regionaal Directeur bij Siemon: “We leven in een data gedreven wereld. Vandaag de dag verwachten we dat alles met elkaar verbonden is en dat alle gegevens toegankelijk zijn vanuit elke locatie, op elk tijdstip. Nu dat datacenters zo’n belangrijke rol spelen in deze ‘verbonden maatschappij,’ is Siemon trots dat zij heeft geïnvesteerd in datacenter en colocatie oplossingen die helpen om excellente services te leveren in een economie die gedreven wordt door data en cloud. Met dit in gedachten zijn we ook trots om met de Dutch Data Center Association samen te werken in onze missie om de digitale transformatie tot een volgend niveau te brengen.”

Het succes van Siemon in de Nederlandse markt wordt onderstreept door efficiënte logistiek en distributie. Hierin werkt zij samen met Forehand, een Nederlandse top distributeur binnen de IT-branche.

Voor meer informatie, bezoek http://www.siemon.com/nl/.