Schleifenbauer introduceert DCIM-tool, samen met software-partner Perf-IT

Afgelopen week heeft Schleifenbauer – producent van rack-PDU’s en energiemeters –
de nieuwe DCIM-softwaretool DCMS GO geïntroduceerd voor haar klanten, welke is ontwikkeld door het Nederlandse Perf-IT uit Sliedrecht.

DCMS GO is een monitoring-tool voor Schleifenbauer PDU’s en DPM-energiemeters en wordt vanaf heden kosteloos aangeboden aan datacenters die met Schleifenbauer producten werken. Indien gewenst kan het pakket door Perf-IT uitgebreid worden naar een volledig (getarifeerd) DCIM-pakket, met mogelijkheden zoals; live data-visualisatie, alerts via e-mail en SMS en in de meest complete versie het monitoren van alle datacenter elementen.

Sales director Hans Kik van Schleifenbauer: “We helpen onze klant graag met de integratie van de data van onze PDU’s en energiemeters in hun DCIM-tool. We realiseren dit reeds in bekende DCIM- platformen zoals: Perf-IT, Schneider InfraStruxure Manager en Sunbird DCIM. Onze producten communiceren via diverse protocollen, zoals: SNMP (v1, v2c en v3), Modbus en API. Dit maakt integratie makkelijk en haalbaar voor de klant.”

“Datacenters die met Schleifenbauer producten werken en (nog) geen DCIM-tool hebben, of zich oriënteren op een ander pakket, bieden we in samenwerking met Perf-IT een Datacenter Control & Management System (DCMS) aan. De speciaal ontwikkelde DCMS GO biedt een monitoring-tool voor Schleifenbauer PDU’s en DPM-energiemeters, welke wij vanaf heden kosteloos beschikbaar stellen aan onze klanten.”

René de Theije, directeur bij Perf-IT licht toe waarom ze tevreden zijn met deze samenwerking: “Onze dienstverlening vult de propositie van Schleifenbauer mooi aan, zonder dat klanten hiertoe verplicht worden. Echter, de eerste ervaringen laten nu al zien dat we vaak van toegevoegde waarde kunnen zijn in het oplossen van monitoring-uitdagingen van de datacenters waar we samen zijn geweest.”

Hans Kik licht toe waarom deze keuze gemaakt is: “Aan klanttevredenheid, goede dienstverlening én kwalitatief hoogstaande producten ontlenen wij ons bestaansrecht. Door onze klanten ook op deze manier te ondersteunen waar gewenst, laten we zien dat we leidend willen blijven in het bieden van toegevoegde waarde oplossingen richting onze relaties.”

Over Schleifenbauer:

Schleifenbauer is een Europese producent van hoge kwaliteit rack-PDU’s en energiemeters voor datacenters, met vestigingen in Nederland en Duitsland. Meer informatie over dit onderwerp via: https://schleifenbauer.eu/nl/monitoring

Over Perf-IT:

Perf-IT is ontwikkelaar en leverancier van DCIM-software voor gebruik in datacenters, gevestigd in Sliedrecht (Nederland). Meer informatie via: www.perf-it.com