Publicatie

State of the Dutch Data Centers 2024

Met veel genoegen presenteren we de 10e editie van ons rapport ‘State of the Dutch Data Centers’. Deze mijlpaaleditie met als thema ‘Powering Progress’ weerspiegelt onze voortdurende inspanningen om de datacenterindustrie in Nederland te versterken.

Het jaarlijkse DDA marktrapport State of the Dutch Data Centers brengt de Nederlandse datacentermarkt in kaart door middel van een onderzoek onder de bij DDA aangesloten datacenters. Het onderzoek presenteert onder andere de ontwikkelingen van de sector (zowel regionaal, landelijk als internationaal) en blikt vooruit op duurzaamheidsinitiatieven die de sector nastreeft.

Powering Progress
In dit rapport belichten we de cruciale ontwikkelingen die onze sector vormgeven. Van de toenemende vraag naar dataverwerkingskracht tot de stappen die worden genomen in duurzame energieoplossingen. Het rapport identificeert twee belangrijke bedreigingen: het tekort aan geschoolde werknemers en de onzekerheden rond ons elektriciteitsnet. Deze uitdagingen moeten worden aangepakt om een sterke digitale infrastructuur te garanderen.

Het thema ‘Powering Progress’ onderstreept de essentiële rol van onze digitale infrastructuur als ruggengraat van onze samenleving en economie. Datacenters vormen het hart van innovatie, efficiëntie en economische groei. Het versnellen van industrieën en innovaties in de hele wereld.

Download het volledige rapport via onderstaand formulier

Meer informatie over de manier waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens vindt u in ons privacy statement.
State of the Dutch Data Centers 2024

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte over het laatste datacenter nieuws!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste datacenter nieuws