Publicaties

 

Datacenters & Restwarmte 2018

Datacenters, als fundament voor onze digitale economie en samenleving, spelen een cruciale rol in de stijgende behoefte aan opslag en verwerking van data. Alles wat online gebeurt staat of komt immers uit een datacenter. Aangezien bijna alle stroom die datacenters gebruiken wordt omgezet in warmte, besloot de Nederlandse datacenter sector begin 2017 deze restwarmte gratis aan te bieden aan Nederland. Een enorme hoeveelheid warmte dus die gebruikt kan worden om Nederland duurzamer te maken. En om te helpen met de grootste uitdaging van deze eeuw: de energietransitie.

Het rapport ‘Datacenter & Restwarmte’ geeft een overzicht van de mogelijkheden van en behoeften aan datacenter restwarmte, de informatie die hierover beschikbaar is en de partijen die hier een een rol in kunnen spelen. Kortom: werken aan een toekomst waarin de IT-sector en de duurzame warmtesector elkaars groei versnellen.

Download het volledige rapport via onderstaand formulier

Voor het downloaden van deze publicatie vragen we uw e-mailadres, zodat we u de factsheet per email kunnen opsturen.  Uw e-mailadres wordt enkel voor deze doelstelling opgeslagen – nergens anders voor.

Datacenters & Restwarmte 2018

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte over het laatste datacenter nieuws!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste datacenter nieuws