Partners

Polyned

In de hedendaagse en toekomstige datacenterindustrie, waar hyperscale faciliteiten de nieuwe standaard zijn geworden en AI de wereld blijft veroveren, is het essentieel om een zo laag mogelijke Power Usage Effectiveness (PUE) te bereiken. Met een huidig industriegemiddelde van 1.58, is Polyned gebrand om dit cijfer nog verder te verlagen. Het is algemeen bekend dat operaties die anders zijn dan IT, met name koeling, een significante impact hebben op de PUE. Zij zijn verantwoordelijk voor 58% van het totale energieverbruik.

Koeling in datacenters omvat meer dan alleen de juiste HVAC-systemen. Computational Fluid Dynamics (CFD)-analyses hebben aangetoond dat de recirculatie van warme lucht in koelmachines onder verschillende omstandigheden de PUE van een datacenter drastisch beïnvloedt. Om deze uitdaging aan te gaan heeft Polyned het Datex-systeem ontwikkeld.

Het innovatieve ontwerp van Datex omvat een extra laag membraam die een apart koud pad creëert, waardoor koude en warme luchtstromen effectief worden gescheiden. Onze op maat gemaakte aanpak analyseert externe belastingen om de meest effectieve doorlatendheid van de stof te bepalen, waardoor de belasting minimaal blijft en de luchtstromen optimaal gescheiden worden. Dit maakt Datex een superieure oplossing voor het beheren van luchtstromen tussen koelmachines, wat zorgt voor energiebesparing, duurzaamheid en een lichtgewicht constructie.

Het lichtgewicht Datex-systeem kan zowel in nieuwe als bestaande datacenters worden geïmplementeerd. Polyned beheert het hele proces, van op maat gemaakt ontwerp tot en met turn-key installatie, wat zorgt voor naadloze integratie in elke datacenteromgeving. Cruciaal aan de dienstverlening van Polyned is dat datacenters tijdens de installatie van het Datex-systeem kunnen blijven opereren. Door de koelefficiëntie te verbeteren, helpt het Datex-systeem datacenters bij het bereiken van aanzienlijke energiebesparingen en duurzamere operaties.

Polyned is koploper op het gebied van textielarchitectuur en creëert oplossingen die gekenmerkt worden door een scherp oog voor detail, baanbrekende innovatie en een vastberaden toewijding aan duurzaamheid. In onze oplossingen staat het gebruik van technisch textiel centraal, waardoor we unieke vormen en structuren kunnen creëren die complexe constructie- en industriële processen verbeteren. Vanuit ons Innovatiecentrum in Steenwijk, Nederland, nemen wij de regie en verzorgen het proces van A tot Z. Van voorlopig ontwerp tot installatie en doorlopend onderhoud.

Locatie

Polyned

Oostermeentherand 16,, Steenwijk, 8332 JZ

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte over het laatste datacenter nieuws!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste datacenter nieuws