Partners

Innovation Quarter

InnovationQuarter is het bureau voor economische ontwikkeling van de provincie van Zuid-Holland. Haar missie is het versterken van de regionale economie.  InnovationQuarter heeft drie hoofdtaken; we financieren innovatieve en snelgroeiende bedrijven, we helpen hen bij de oprichting van hun bedrijf in onze regio en we organiseren samenwerkingsverbanden tussen bedrijven, kennisinstituten en overheden. Op deze manier en in nauwe samenwerking met het bedrijfsleven willen we de positie van Zuid-Holland als een van de meest innovatieve regio’s in Europa versterken.

We zien een enorm potentieel voor datacenters in Zuid-Holland vanwege de beschikbaarheid van zowel stroom als ruimte. De belangrijkste routes van Amsterdam naar Parijs en Frankfurt gaan dwars door Rotterdam en zorgen voor een nog lagere latency voor de Internet Exchanges in die steden. In nauwe samenwerking met de overheid, zowel op provinciaal als op gemeentelijk niveau, ondersteunen wij actief de groei van de datacentermarkt in Zuid-Holland. De provincie ondersteunt dit door te werken aan een milieuvisie die een actieve restwarmte propositie omvat. Dit biedt een ideale omgeving voor een veerkrachtige cluster setup zoals momenteel wordt ontwikkeld door het NeXt Delta-programma. Deze is tevens opgenomen in het REOS programma, een actieplan opgezet van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

InnovationQuarter heeft een toegewijd team om u te helpen bij het vinden van geschikte locaties en faciliteiten voor het opzetten of uitbreiding van uw bedrijf in onze regio. Wij staan ​​klaar om u te ondersteunen met onze (vertrouwelijke en gratis) diensten, knowhow en netwerken.

Diensten

  • Als regionale ontwikkelingsorganisatie ligt onze rol primair in het samenbrengen van alle relevante partijen en bij het realisatieproces van datacenters

Terug naar het overzicht van partners

Locatie

InnovationQuarter

2595 BR Pr. Margrietplantsoen 32, Den Haag

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte over het laatste datacenter nieuws!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste datacenter nieuws