Partners

DCONGREEN & EkkoSense

DCONGREEN’s missie is het co-creëren van een duurzame digitale infrastructuur en we ondersteunen datacenter & telecom operatoren met hun sustainability roadmap. We hanteren hierbij een holistische aanpak door zowel te kijken naar het data center gebouw (power/CO2 maar ook water, afval, hergebruik van warmte etc..) als naar de IT-load van het gebouw. Als integrator implementeren we duurzaamheids- en efficiëntieoplossingen en bieden ook consultancy (vb. milieu assessements) aan.

Eén van de oplossingen in het portfolio is EkkoSense en gaat over software-gestuurde optimalisatie van data center koelinfrastructuur, gebaseerd op een AI/ML engine en slimme sensoren.

Het levert aanzienlijke besparingen op in koelenergie (gemiddeld 30%) terwijl 100% van de thermische risico’s worden geëlimineerd. Deze technologie richt zich op de “operationele/run” fase van een datacenter (verantwoordelijk voor tot 70% van de CO2-uitstoot) en vormt als zodanig “laaghangend fruit” op weg naar CO2-neutraliteit tegen 2030 (in lijn met de EU Green Deal). Het wordt gebruikt in > 450 datacenters (o.a. Vodafone, Interxion, GSK, VISA, CBRE, BT, Telefonica, Digital Realty), zowel voor colo (AC) als telco (DC) toepassingen.

Meer info vindt u hier: https://www.dcongreen.be

 

 

Over EkkoSense

EkkoSense is een marktleider in geavanceerde sensortechnologie, SaaS DCIM-klasse visualisatie & monitoring software en analytische oplossingen voor kritische faciliteiten zoals data centers. Het bedrijf is toegewijd aan het elimineren van thermische risico’s en het ondersteunen van organisaties bij het monitoren, beheren en maximaliseren van hun data center performantie. Meer info: https://www.ekkosense.com/. Volg ons op Twitter @ekkosenseUK.

Over EkkoSoft Critical

EkkoSoft Critical-software levert een gemiddelde besparing op van 30% op de koelingsenergie, waardoor de investeringskosten voor koelapparatuur aanzienlijk worden verlaagd en een waardevolle bijdrage wordt geleverd aan de NetZero-verbintenissen van bedrijven door een duurzame vermindering van het koolstofgebruik in het data center. De EkkoSense-oplossing biedt een aantrekkelijke business case omdat het echte, real-time M&E capaciteitsplanning voor stroom, koeling en ruimte mogelijk maakt – tegen een fractie van de kosten van duurdere en complexere DCIM-oplossingen.

Locatie

DCONGREEN

2300 Rubensstraat 104, Turnhout

EkkoSense

NG7 2TU Sir Colin Campbell Building University of Nottingham Innovation Park, Triumph Rd, Nottingham

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte over het laatste datacenter nieuws!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste datacenter nieuws