Nieuws

 

Werken voor datacenters, een baan met perspectief!

Werken voor datacenters, een baan met perspectief!

Kiezen voor een carrière in een datacenter biedt enorme kansen voor starters en professionals die bij willen dragen aan de ontwikkeling van een van de grootste fenomenen van deze tijd, namelijk het Internet. Datacenters hebben een onmisbare rol in onze digitale samenleving en economie. Maar wie houden het datacenter en dus het internet nu eigenlijk draaiende?

Cloud, Artificial Intelligence, Internet of Things, Robotics, Virtual Reality; de digitale technologie is overal en ontwikkelt zich razendsnel. Wat veel mensen niet weten, is dat al deze technologieën letterlijk gehuisvest zijn in datacenters.

Datacenters zijn industriële, zwaarbeveiligde panden, gebouwd met één doel: zorgen dat computerservers met digitale applicaties altijd blijven draaien, 24x7x365. Een storing in een datacenter zou er bijvoorbeeld voor kunnen zorgen dat je even niet kunt betalen met je bankpas. Omdatdatacenters gebruik maken van de laatste innovaties op het gebied van koeling, elektra en beveiliging, gebeurt dit gelukkig vrijwel nooit!

Maar wat houdt een baan in het datacenter nou precies in? In deze bondige brochure lees je interviews met professionals die in de datacenter industrie werken. Elk met een eigen talent en perspectief! Zo lees je over de ervaringen van een datacenter engineer met een ICT achtergrond, een datacenter technicus vanuit de opleiding netwerkbeheer of juist eenbeveiligingsbeambte die zich bezighoudt met alle security in en rondom het datacenter.

De brochure dient als handleiding en gids voor starters, studenten en scholieren die interesse hebben in een carrière in de datacenter industrie. Zo schetsen we een duidelijk beeld van de werkzaamheden binnen de industrie. Lees ook dé vijf redenen om in deze unieke industrie te werken!

Ben jij een school, docent of student met een technische achtergrond (bijvoorbeeld IT, elektrotechniek, installatietechniek, engineering of werktuigbouwkunde) en ben je geïnteresseerd in de mogelijkheden om in contact te komen met datacenters? Neem dan contact op met Eline Stuivenwold Beleidsmaker Onderwijs & Werkgelegenheid bij de Dutch Data Center Association via eline@dutchdatacenters.nl.

DE BROCHURE IS VANAF VANDAAG HIER TE DOWNLOADEN

Gerelateerd

Meest gelezen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte over het laatste datacenter nieuws!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste datacenter nieuws