Nieuws

 

Volop subsidiekansen voor datacenters: DDA en Hezelburcht publiceren Subsidie factsheet voor 2018 en starten helpdesk

Volop subsidiekansen voor datacenters: DDA en Hezelburcht publiceren Subsidie factsheet voor 2018 en starten helpdesk Er zijn weer volop subsidiekansen voor de datacenter sector. De Nederlandse overheid heeft ook dit jaar namelijk meerdere regelingen om het Nederlandse bedrijfsleven te ondersteunen. Om inzichtelijk te maken welke regelingen beschikbaar zijn voor datacenters, publiceert de Dutch Data Center Association (DDA) vandaag de factsheet “Subsidievisie voor datacenters 2018”, opgesteld in samenwerking met Hezelburcht Subsidieadviesbureau. Daarnaast start het speciaal voor leden en partners een subsidie helpdesk.

 

Overheid erkent belang van innovatie

De datacenter sector is een van de snelst groeiende sectoren in Nederland, met een gemiddelde jaarlijkse groei van 15% en een bijdrage van €1 miljard aan het BNP*. Hiermee is de sector essentieel voor de ontwikkeling van de Nederlandse digitale economie. Een belangrijke aandrijver van deze continue groei is innovatie. De Nederlandse overheid erkent het belang van innovatie in het bedrijfsleven en wil deze middels diverse regelingen stimuleren. De Wet Bevordering Speur & Ontwikkelingswerk (WBSO) geeft bijvoorbeeld een fiscaal voordeel op de loonheffing van R&D-medewerkers. Verder zullen de innovatiesubsidies die het afgelopen jaar succesvol zijn bewezen ook in 2018 met een nieuw budget terugkomen.

                                          

Verdere verduurzaming datacenter sector                                   

Ook op het gebied van duurzaamheid zijn er diverse stimuleringsregelingen vanuit de overheid, die de datacenter sector ondersteunen om verder te verduurzamen. Zo zijn er in 2018 onder andere weer de Energie Investeringsaftrek (EIA) en de Milieu- investeringsaftrek (MIA) beschikbaar. Daarnaast zorgt een regeling zoals de Stimulering Duurzame Energieproducties (SDE+) ervoor dat duurzame energieopwekking wordt gestimuleerd. Voor datacenters die investeren in zonnepanelen of windturbines is deze regeling zeer interessant.          

Daarnaast wordt in het bijzonder de De Topsector Energie (TSE) belicht in de factsheet. Met deze regeling wil Nederland haar economie versterken door efficiënte en schoon opgewekte energie te stimuleren. De TSE heeft een tweetal regelingen die interessant zijn voor datacenters, namelijk de Demonstratie Energie-Innovatie (DEI) en de Urban Energy. Voor datacenters kunnen deze regelingen in 2018 mooie kansen zijn om subsidie te krijgen voor een innovatieve manier of systeem voor energiebesparing.  

 

Subsidie helpdesk                                             

Naast de factsheet heeft de DDA speciaal voor haar deelnemers en partners een subsidie helpdesk in het leven geroepen. Voor vragen en adviezen over bepaalde subsidies kunnen zij vrijblijvend contact opnemen met de Hezelburcht helpdesk via het DDA portaal.      

 

Het factsheet “Subsidievisie voor datacenters 2018” is vanaf vandaag te downloaden op de website van Dutch Data Center Association.             

                                                     

*Bron: Dutch Data Center Report 2017

Gerelateerd

Meest gelezen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte over het laatste datacenter nieuws!