Nieuws

Vertiv introduceert end-to-end AI stroom- en koeloplossingen om de selectie en implementatie van datacenterinfrastructuur in EMEA te vereenvoudigen

Vertiv introduceert end-to-end AI stroom- en koeloplossingen om de selectie en implementatie van datacenterinfrastructuur in EMEA te vereenvoudigen

Kant-en-klare high performance computing-infrastructuren uit de Vertiv™ 360AI-reeks te zien tijdens het Datacloud Global Congress en Vertiv AI Solutions Innovation Roadshows

Artificial Intelligence (AI) en high-performance computing (HPC) zorgen voor een ingrijpende transformatie van het datacenterlandschap. Vertiv, wereldwijd leverancier van kritieke digitale infrastructuur en continuïteitsoplossingen, introduceert vandaag een nieuwe reeks van high density infrastructuuroplossingen voor datacenters om de hogere stroom- en koelvereisten van AI te ondersteunen. De oplossingen uit de Vertiv™ 360AI-reeks zijn per direct verkrijgbaar in de EMEA-regio en zijn ontworpen om AI-toepassingen op elke schaal te versnellen. De reeks omvat alles van rackoplossingen voor testpilots en Edge AI tot complete datacenters voor het trainen van AI-modellen.

AI en high performance computing zorgen voor een ongekende vraag naar stroom en koeling. Hierbij zal het gevraagde vermogen per rack naar verwachting oplopen tot 500kW. Dit maakt het ontwerp en de implementatie van stroom- en koelinfrastructuur een stuk complexer. Vertiv 360AI biedt met een complete reeks van stroom-, koelings en serviceoplossingen een eenvoudige manier om AI-toepassingen van stroom te voorzien en te koelen. De Vertiv 360AI-reeks omvat gevalideerde ontwerpen en kant-en-klare oplossingen die zijn gebaseerd op Vertivs expertise met het elimineren van ontwerpcycli.
“Na de succesvolle lancering in Noord-Amerika zijn we blij dat we de nieuwe Vertiv 360AI-reeks ook aan kunnen bieden in EMEA en de AI-plannen van onze klanten een boost kunnen geven”, zegt Karsten Winther, bestuursvoorzitter EMEA bij Vertiv. “Onze oplossingen vereenvoudigen de inrichting van schaalbare AI-infrastructuren en bieden een oplossing voor de nieuwe uitdagingen die high performance computing met zich meebrengt. Vertiv™ 360AI is ontworpen om retrofits van luchtgekoelde edge en enterprise datacenters te helpen versnellen, evenals de ontwikkeling van hyperscale greenfield projecten.”
De Vertiv™ 360AI-reeks voorziet daarnaast in prefab modulaire oplossingen die klanten in staat stellen om AI in te zetten zonder bestaande workloads te verstoren of extra vloerruimte in te nemen. De eerste Vertiv 360AI-oplossingen kunnen stroom en koeling voor meer dan 130 kW per rack leveren. Er zijn ook ontwerpen verkrijgbaar die voor retrofits zijn geoptimaliseerd.
De Vertiv 360AI-oplossingen worden gepresenteerd tijdens het Datacloud Global Congress, dat 5 en 6 juni in Cannes plaatsvindt, en tijdens de Vertiv AI Solutions Innovation Roadshow-tour in EMEA.
Ga voor meer informatie over Vertiv 360AI naar de Vertiv AI Hub op Vertiv.com.

Gerelateerd

Meest gelezen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte over het laatste datacenter nieuws!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste datacenter nieuws