Nieuws

Vandaag de ‘thuiswerkeditie’ van Nationale Datacenter Dag 2020

Vandaag de ‘thuiswerkeditie’ van Nationale Datacenter Dag 2020

Datacenters openen vandaag, 13 oktober, hun (digitale) deuren

 

De zesde editie van de Nationale Datacenter Dag van de Dutch Data Center Association loopt dit jaar anders dan anders. Net als het werk van 40% van de Nederlandse beroepsbevolking, vindt ook deze open dag dit jaar voornamelijk thuis plaats. De deelnemende datacenters bieden dit jaar digitale rondleidingen voor geïnteresseerden; neem een kijkje achter de schermen van de eigen thuiswerkplek!

Jaarlijks organiseert DDA de Nationale Datacenter Dag, om te laten zien hoe onze digitale infrastructuur eigenlijk in z’n werk gaat. En nu tijdens de corona crisis is die rol belangrijker dan ooit: datacenters faciliteren het thuiswerken, zij leveren de snelle, veilige en betrouwbare IT-infrastructuur voor het inrichten van die nieuwe werkplekken, betrouwbare verbindingen en cloudoplossingen. 

Thuiswerken is here to stay

De digitalisering van Nederland gaat onverminderd voort, en daarmee zijn colocatie datacenters én thuiswerken here to stay. Volgens cijfers van Trouw wil 45% van de Nederlandse thuiswerkers graag blijvend op afstand werken, ook na de coronacrisis. Ook voor het bedrijfsleven is er duidelijke winst: PwC rekende uit dat een dag extra per week thuiswerken de werkgevers jaarlijks zo’n 1,7 miljard euro oplevert.

 

Deelnemende datacenters

Nieuwsgierig geworden naar wat een datacenter allemaal voor jou kan betekenen? Vandaag ben je tijdens de Nationale Datacenter Dag 2020 van harte welkom bij de volgende acht datacenters voor een fysieke of digitale rondleiding – maar neem ook gerust contact op met een van de andere DDA-datacenters voor een online tour op een ander moment!

  • BIT 
  • Colohouse 
  • Dataplace 
  • Interxion 
  • maincubes 
  • Previder
  • Serverius 
  • Smartdc

Zie voor meer informatie en aanmelding: www.dutchdatacenters.nl/agenda/datacenter-thuiswerkdag-2020.

 

Gerelateerd

Meest gelezen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte over het laatste datacenter nieuws!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste datacenter nieuws