Nieuws

Uitbreiding DataCenter Fryslân gaat hand in hand met verduurzaming

Uitbreiding DataCenter Fryslân gaat hand in hand met verduurzaming

DataCenter Fryslân is al tijden druk bezig met de aanpassingen en uitbreiding van het datacenter aan de Archimedesweg (DCF2). Hierbij staat duurzaamheid hoog op de prioriteitenlijst.

DataCenter Fryslân is continu bezig met verduurzaming, gericht op toekomstbestendig ondernemen. Zo werd ook bij de plannen voor het verfraaien van het datacenter aan de Archimedesweg gedacht aan een duurzame energie-oplossing. De drie zijgevels van het datacenter zijn om deze reden voorzien van zonnepanelen. Hiermee wordt de buitengevel verfraaid én is het datacenter voor een deel zelfvoorzienend op het gebied van energie. De panelen zijn middels ‘optimizers’ op de omvormers aangesloten zodat ook bij gedeeltelijke schaduw op de panelen toch het maximale rendement uit de panelen kan worden gehaald. In totaal zijn er 189 zonnepanelen geplaatst van 300Wp. 

Else Maria, directeur van DataCenter Fryslân is erg enthousiast over de uitbreiding van DCF2. “Met de zonnepanelen aan de buitenkant is het datacenter een echte eyecatcher geworden als je Leeuwarden binnenrijdt. Ook laat het datacenter zien dat bij elke beslissing die we maken, duurzaamheid een van de aspecten is waar we bij stil staan.”

Stijn Grove, directeur Dutch Data Center Association (DDA) is erg blij met de positieve ontwikkelingen die zichtbaar zijn bij de regionale datacenters. “Als brancheorganisatie vinden wij het erg mooi om te zien dat de stappen die worden gezet richting een groen datacenter niet alleen zichtbaar zijn bij de grote spelers maar ook een prioriteit is bij de kleinere datacenters. Daarnaast denkt DataCenter Fryslân mee aan het tegen gaan van de ‘verdozing’ van Nederland, wat de sector erg ten goede doet!”

Over DataCenter Fryslân
DataCenter Fryslân opende in 2008 de deuren van zijn eerste vestiging (DCF1). In 2014 werd een tweede locatie (DCF2) in gebruik genomen, gevestigd in het datacentrum van de voormalige Friesland Bank. Op beide locaties is nog plek om het aantal racks uit te breiden. De locaties liggen op zo’n twee kilometer van elkaar verwijderd. Er ligt een redundante glasvezelring tussen beide datacenters, waarmee altijd een passend datacenter- en uitwijkconcept geboden kan worden.

Gerelateerd

Meest gelezen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte over het laatste datacenter nieuws!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste datacenter nieuws