Nieuws

 

TOF Group gaat partnership aan met de Dutch Data Center Association

TOF Group gaat partnership aan met de Dutch Data Center Association

Toonaangevend specialist in het realiseren en onderhouden van netwerkinfrastructuren – TOF Group uit Rosmalen – is een partnership aangegaan met de Dutch Data Center Association (DDA). TOF Group richt zich als fiber specialist zowel op de markt voor particuliere eindklant en groot-zakelijk gebruik als op de aanleg van connectiviteits-netwerken voor (hyperscale) datacenters. Met de toetreding tot de DDA wil TOF Group datacenters in Nederland helpen om snel en accuraat in te spelen op de exponentieel groeiende vraag naar capaciteit voor de opslag, het beheer en de uitwisseling van data.

Links: Dave Eveleens (CEO TOF Group) en Rechts: Pepijn van Gils (BU Manager TOF Data Centers)

Groeiende vraag en complexiteit vragen om specialisme en slagkracht

Pepijn van Gils, manager TOF Data Centers: “Door de exponentiële groei van data, en de steeds massalere en intensievere uitwisseling ervan, worden de grenzen van de capaciteit van de netwerkinfrastructuren van datacenters continu verlegd. De vraag groeit snel en wordt steeds complexer. Om hier goed op in te spelen worden datacenters groter en geavanceerder, en moet hun capaciteit steeds sneller beschikbaar worden gemaakt. Het aanleggen van netwerken die dit mogelijk maken vraagt om vergaande specialistische kennis, ervaring én slagkracht.” TOF Group bouwt op jarenlange kennis en ervaring in het efficiënt aanleggen en certificeren van complexe fibernetwerken, waaronder datanetwerken in hyperscales, datacenters en ICT-ruimtes. “Wij werken voor alle hyperscale projecten in Nederland, maar helpen ook de grotere lokale datacenters om hun netwerkinfrastructuur naar het volgende niveau te brengen. Doordat wij bouwen op een omvangrijke eigen workforce van ervaren specialisten en werken met de nieuwste gereedschappen en apparatuur zijn wij in staat om snel te schakelen op klantvragen.”

 

Technologische innovaties

De technologische ontwikkeling op het gebied van bekabeling-, hardware- en connectiviteitsoplossingen gaan snel. Nieuwe technologieën zoals rollable ribbon kabels met zeer hoge vezel densiteit, wat een glasvezelkabel met 6912-vezels met maar een diameter van 30 mm mogelijk maakt, maken het mogelijk om nóg meer capaciteit in nieuwe of bestaande backbone-routes te realiseren. Pepijn van Gils licht toe: “Hoewel ze een antwoord bieden op het capaciteitsvraagstuk bij datacenters, worden deze nieuwe technologieën nog maar weinig toegepast. Er zijn simpelweg te weinig partijen in de markt die de skills en ervaring hebben om dat te doen. Daar kunnen wij bij helpen. TOF Group heeft de vereiste kennis en materiaal in eigen huis en inmiddels bij diverse grote internationale projecten nieuwe technologieën als rollable ribbon toegepast. En met succes. De capaciteit van deze, vaak al bestaande backbone tracés is hiermee op de meest duurzame en kosten efficiënte wijze maximaal benut.’

Stijn Grove, Directeur van de Dutch Data Center Association over de samenwerking: “het datagebruik wordt steeds groter. 90% van alle data in de wereld is pas in de laatste twee jaar gecreëerd. Om al deze datastromen te faciliteren, die allen in of uit een datacenter komen, is het aanleggen van hoogwaardige glasvezelnetwerken cruciaal. Als brancheorganisatie van de datacenters in Nederland zijn wij dan ook erg enthousiast over het nieuwe partnerschap met TOF Group. TOF Group is een betrouwbare partner in het aanleggen, beheer en onderhoud van netwerkinfrastructuren.”

 

Over TOF Group. Uw partner in hoogwaardige glasvezelnetwerken

Sinds haar oprichting in 2010 is TOF Group uitgegroeid tot toonaangevend speler in het efficiënt aanleggen, migreren en servicen van hoogwaardige fibernetwerken in Nederland. TOF Group is gespecialiseerd in FttH-netwerken voor particulier eindklantgebruik, grootschalige projecten voor de zakelijke en infrastructurele markt en netwerkinfrastructuren voor datacenters.

TOF Group bouwt op jarenlange expertise en een eigen workforce van meer dan 140 ervaren fiber specialisten. In combinatie met een flexibele instelling, een proactieve aanpak en professionaliteit kan TOF Group snel inspelen op zelfs de meest omvangrijke en complexe klantvragen.  Als gespecialiseerd partner van haar klanten brengt TOF Group waardevol advies in en zorgt TOF Group voor een gestroomlijnd proces in de gehele projectketen.

TOF Group. When Quality Matters
http://www.tofgroup.nl/

Meer informatie
Pepijn van Gils, TOF Group

Gerelateerd

Meest gelezen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte over het laatste datacenter nieuws!