Nieuws

THP lanceert nieuw label Clean Datacenter en sluit zich aan bij Dutch Data Center Association

THP lanceert nieuw label Clean Datacenter en sluit zich aan bij Dutch Data Center Association

AMSTERDAM – THP gaat zich met een nieuw label gericht toeleggen op het onderhouden van datacenters. Deze specifieke dienstverlening is officieel gestart op 1 september onder de naam THP – Clean Datacenter. Daartoe sluit THP zich ook aan bij de brancheorganisatie voor datacenters Dutch Data Center Association (DDA).

 

Geen onbekend terrein

Ondanks het feit dat datacenters geen onbekend terrein is voor THP wordt THP – Clean Datacenter nu geïntroduceerd als specifieke dienstverlening op het gebied van datacenter onderhoud.

In een datacenter staan kostbare apparaten die gevoelig zijn voor vervuiling zoals zwevende deeltjes en stof. Deze vervuilingssoorten zijn soms nauwelijks of niet zichtbaar. Deze vervuiling kan zich opstapelen in de serverapparatuur en zorgen voor vertraging, oververhitting of zelfs kortsluiting. Met alle operationele en financiële gevolgen van dien.

Stijn Grove, directeur van de DDA spreekt positief over het nieuwe partnership met THP Clean Datacenter: “Het tegengaan van vervuilingsrisico’s in een datacenter kan in eerste opzicht klinken als een detail maar kan grote gevolgen met zich mee brengen als dit niet op de juiste manier in het proces wordt meegenomen. In een datacenter gaat het om een gevoelige omgeving waar reguliere schoonmaak niet voldoende is. We zijn erg blij dat THP zich aansluit bij het netwerk van de DDA. THP is erg professioneel en heeft veel kennis over de vereiste normen en protocollen die van toepassing zijn in een datacenter.”


Eigentijdse vorm van risicobeheersing

Met het nieuwe label wil THP een eigentijdse vorm van risicobeheersing aan gaan aanbieden. Dit doen zij door op een andere manier aandacht te geven en verbinding te zoeken. Naast het uitvoeren van periodieke onderhoudswerkzaamheden gaan zij bijvoorbeeld ook in-house trainen organiseren, periodieke audits uitvoeren en beleidsmatig ondersteuning bieden.

Mark ter Hoeven, Directeur THP: ‘’Een Clean Datacenter is een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Immers, wanneer het beleid niet nageleefd wordt dan heeft dat grote gevolgen voor het vervuilen van het datacenter en de daaraan verbonden risico’s. Wij hebben er vertrouwen in dat wij met ons nieuwe label een verdere invulling geven aan het reduceren van vervuilingsrisico’s in datacenters. Als partner van de DDA zijn we beter in staat om onze unieke en specifieke dienstverlening onder de aandacht te brengen.”


Over THP

THP helpt organisaties om optimaal te presteren door vervuilingsrisico’s (stof- en deeltjes) in de IT-omgeving te reduceren tot een aanvaardbaar niveau. Onze opgeleide en gecertificeerde medewerkers werken volgens getoetste en gecontroleerde protocollen. Hierbij volgen zij uitsluitend de ISO 14644-1 klasse 8 norm. Met de introductie van THP – Clean Datacenter wil THP datacenter onderhoud een betere en meer professionele plaats in laten nemen binnen het totale aanbod.

 

Gerelateerd

Meest gelezen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte over het laatste datacenter nieuws!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste datacenter nieuws