Nieuws

 

The Green Bay kiest SPIE als partner voor installatie groen datacenter

The Green Bay kiest SPIE als partner voor installatie groen datacenter The Green Bay ontwikkelt in Zeeland, gemeente Borsele één van de grootste groene datacenters van Europa. SPIE en The Green Bay hebben op 18 januari 2019 een overeenkomst getekend voor de samenwerking op het gebied van design, build en maintenance.

Met de keuze voor SPIE zet The Green Bay in op de ontwikkeling van één van de meest efficiënte en innovatieve datacenters van Europa. SPIE is eerder betrokken geweest bij de ontwikkeling van het eerste Tier IV datacenter van Nederland in Eindhoven. Met de ambities van The Green Bay kan SPIE laten zien dat zij een voorloper is op het gebied van datacenters en duurzaamheid.

 

Duurzame energievoorziening

Op de locatie in Zeeland heeft The Green Bay uitstekende voorzieningen zoals een directe aansluiting op het hoogspanning schakelstation van Tennet en een koelwatersysteem wat specifiek voor het datacenter wordt gebouwd en wat gebruik maakt van gerecycled afvalwater. Deze voorzieningen maken het datacenter niet alleen zeer betrouwbaar, maar ook zeer energie-efficiënt en duurzaam. De energie wordt geleverd door de Zeeuwse windmolenparken, zonneparken en de windparken voor de kust.

Door de betrouwbaarheid van de redundante energievoorziening heeft The Green Bay geen vervuilende dieselgeneratoren nodig als back-up maar gebruikt het een battery back-up. Deze voorziening wordt gedeeld met de energieleverancier die de battery back-up inzet om het energienetwerk te balanceren. Deze samenwerking is uniek in Nederland.

 

In de top van energiezuinigste datacenters van Europa

Het datacenter van The Green Bay heeft een oppervlakte van 30.000 m2 en levert 32 MW aan IT capaciteit. Met een zeer lage Power Use Efficiency van <1,1 behoort The Green Bay tot de energiezuinigste datacenters van Europa. De locatie in Zeeland heeft snelle glasvezelverbindingen met de randstad en is daardoor zeer aantrekkelijk als alternatief voor Amsterdam waar zich de meeste datacenters van Nederland bevinden, maar waar de betrouwbaarheid van het energienetwerk beduidend minder is dan in Zeeland.

De totale kosten voor de bouw van het datacenter bedragen 130 miljoen euro. Over de start van de bouwwerkzaamheden zal The Green Bay binnenkort communiceren.

Artist impression van het nieuw
te bouwen datacenter TGB01 in Borsele

Gerelateerd

Meest gelezen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte over het laatste datacenter nieuws!