Nieuws

 

The Datacenter Group en NLDC fuseren tot grootste datacenterbedrijf in Nederland

The Datacenter Group en NLDC fuseren tot grootste datacenterbedrijf in Nederland

Amsterdam, 18 juli – DWS maakt vandaag het plan bekend om The Datacenter Group (TDCG) en NLDC samen te voegen tot het grootste onafhankelijke datacenterbedrijf in Nederland. De infrastructuurtak van de mondiale vermogensbeheerder DWS nam eerder dit jaar NLDC over van KPN en heeft ook een meerderheidsbelang in TDCG gekocht. Beide aankopen zijn gedaan ten behoeve van het Europese infrastructuurfonds van DWS.

 

Door de fusie ontstaat de grootste speler in de Nederlandse markt met klanten als grote corporates, overheden, cloud- en IT-dienstverleners en kleinere ondernemingen. Het nieuwe bedrijf is vooral prominent in Amsterdam, maar heeft ook een groeiend aantal regionale hubs. De Duitse vermogensbeheerder DWS investeert met een langetermijnfocus in infrastructuurobjecten, en heeft er de middelen voor om de groeiambities van de nieuwe onderneming in binnen- en buitenland te versnellen.

De fusie zal in de komende maanden worden afgerond en zowel werknemers als klanten zullen gaandeweg nauwgezet op de hoogte worden gehouden van de ontwikkelingen. De overname van NLDC werd in mei bekend gemaakt en wordt naar verwachting afgerond in het derde kwartaal van 2019.

“We zijn heel verguld met onze investeringen in TDCG en NLDC. Beide ondernemingen hebben vestigingen van hoge kwaliteit die geografisch goed zijn gespreid, waarmee ze een aantrekkelijke aanbieder van co-location zijn. De nieuwe combinatie is uitstekend gepositioneerd om klanten goed te ondersteunen. We kijken er dan ook naar uit samen met alle medewerkers de nieuwe onderneming verder te laten groeien”, aldus Hamish Mackenzie, hoofd van de infrastructuurtak bij DWS.

De fusie tussen NLDC en TDCG zal grote voordelen en kansen bieden voor zowel werknemers als klanten en toeleveranciers.

 

Tien datacenters, 65 megawatt

TDCG en NLDC hebben samen tien vestigingen in Amsterdam, Rotterdam, Delft, Utrecht, Groningen en Eindhoven. Deze vestigingen hebben een gezamenlijke omvang van bijna 50,000 m2 en een capaciteit van 65 megawatt.

Siemon van den Berg, oprichter en CEO van TDCG: “Om als aanbieder van datacenters in deze competitieve markt de continuïteit te kunnen waarborgen die voor onze klanten zo belangrijk is, hebben we veel baat bij een solide partner als DWS.”

Claartje Mangert, managing director van NLDC: “De twee ondernemingen kennen de wereld van de colocatie, connectivity en de private en publieke cloud goed. Wij leveren ook co-location direct aan ziekenhuizen, scholen, lokale overheden, ministeries en aan bedrijven, en indirect via system integrators. Daardoor zijn onze ondernemingen goed gepositioneerd om onafhankelijk advies te geven over de beste route naar de hybride cloud.”

Het meerderheidsbelang in TDCG is gekocht door fondsen van de divisie infrastructuurbeleggingen van DWS. Siemon van den Berg houdt een minderheidsbelang in de nieuwe combinatie en zal de strategische ontwikkeling van de combinatie blijven ondersteunen als lid van de Raad van Commissarissen. De andere oprichter van TDCG, Ali Niknam, heeft zijn aandelen aan DWS verkocht. Er worden geen financiële details bekendgemaakt over de overname.

 

Over de infrastructuurtak van DWS

DWS belegt al sinds 1992 in infrastructuurobjecten. Via het mondiale beleggingsplatform – dat klanten oplossingen biedt op het gebied van private investeringen in infrastructuur, leningen en separate mandaten – kunnen investeerders beleggen in economische sectoren als transport, nutsbedrijven, telecom en andere dienstverlenende sectoren die een cruciale rol spelen in het functioneren van lokale en mondiale economieën. Binnen het platform Alternatieve Beleggingen heeft de infrastructuurtak met 37 beleggingsprofessionals op het gebied van infrastructuur €9,0 miljard aan vermogen onder beheer (per 31 maart 2019). Met ruim 20 jaar aan ervaring met beleggen in infrastructuur heeft DWS inmiddels een gedisciplineerde beleggingsbenadering, en richt zich op het realiseren van superieure voor risico gecorrigeerde rendementen, vermogensbescherming en spreiding aan klanten, waaronder overheden, bedrijven, verzekeraars, stichtingen en pensioenfondsen.

 

Over DWS Group

DWS Group (DWS) behoort tot de toonaangevende beleggingsinstellingen in de wereld met €704 miljard aan beheerd vermogen (per 31 maart 2019). Met meer dan 60 jaar ervaring en een uitstekende reputatie in zowel Duitsland als in de rest van Europa, zien klanten DWS als een betrouwbare partner voor geïntegreerde beleggingsoplossingen, stabiliteit en innovatie binnen een breed spectrum van investeringsdisciplines.

Wij bieden particulieren en instellingen toegang tot onze sterke beleggingscapaciteiten in alle belangrijke beleggingscategorieën en oplossingen die zijn afgestemd op groeitrends. Onze uitgebreide expertise op het gebied van actief, passief en alternatief asset management – maar ook onze gerichte focus op milieu, maatschappij en bestuur – vullen elkaar aan bij het creëren van maatwerkoplossingen voor onze klanten. Onze expertise en de praktische kennis van onze economen, analisten en beleggingsprofessionals zijn samengebracht in een consistente, wereldwijde CIO View, die richting geeft aan onze strategische beleggingsaanpak.

DWS wil innoveren en de toekomst van investeren vormgeven – met meer dan 3600 medewerkers zijn wij als wereldwijd team lokaal aanwezig.

 

The Datacenter Group

The Datacenter Group is de grootste 100% Nederlandse datacenterspeler met locaties in Amsterdam, Delft, Rotterdam en Utrecht. Tussen haar cloud- en carrierneutrale TIER 3 datacenters heeft The Datacenter Group een netwerk van eigen redundante glasvezelverbindingen. Sinds het ontstaan, hebben de datacenters een uptime van 100% gerealiseerd. De datacenters zijn innoverend en maken gebruik van duurzame en groene oplossingen. The Datacenter Group is aangesloten bij de Dutch Datacenter Association en is tevens AMS-IX, ISO9001, ISO27001, ISO14001, PCI DDS en NEN 7510 gecertificeerd.

 

NLDC

NLDC is een toonaangevende Nederlandse aanbieder van co-location die carrier- en cloudneutrale diensten levert. De datacenters van NLDC zijn gevestigd in de regio Amsterdam en in snelgroeiende regionale hotspots. Al onze datacenters zijn Tier III met Tier IV-toevoegingen. De vestiging in Eindhoven is zelfs het enige Tier IV-gecertificeerde datacenter in Nederland. NLDC heeft zijn eigen Metro Connect-netwerk van redundante glasvezelverbindingen, die de Amsterdamse datacenters onderling verbindt. NLDC heeft tot nu toe een uptime gehad van 99,99999%. De geavanceerde klimaatbeheersingssystemen waarborgen dat alle datacenters doorlopend voldoen aan voorschriften van ASHRAE op het gebied van temperatuur en vochtigheid. NLDC is lid van de Dutch Datacenter

Association en is partner van AMS-IX en NL-IX, en heeft de volgende certificeringen: ISO 9001, ISO 27001, ISO22301, ISO 14001, NEN 7510, PCI DDS en ISAE3402. NLDC heft binnen- en buitenlandse klanten in uiteenlopende sectoren, zoals financiële dienstverleners, overheden, zorginstellingen, ICT-bedrijven en media.

NLDC Data Centers is marktleider op het gebied van duurzaamheid. Dat is een van onze kernwaarden. Derhalve zijn onze datacenters op zijn minst co2-neutraal en werken louter op groene energie. NLDC vindt ook dat duurzaamheid de kern moet vormen van de dienstverlening, en wil een waardevolle bijdrage leveren aan de maatschappij. Daarom is NLDC gericht op het hergebruiken van restwarmte.

Gerelateerd

Meest gelezen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte over het laatste datacenter nieuws!