Nieuws

 

Tanit Legters: “Ik blijf me fascineren over de complexiteit van de datacenter techniek en wil hierin verder blijven leren”

Datacenters spelen een onmisbare rol in onze digitale samenleving en economie. Zonder datacenters, geen internet. Maar wie houden het datacenter, en dus het internet, nu eigenlijk draaiende? Om deze vraag te beantwoorden interviewen wij diverse professionals die werkzaam zijn in de datacenter sector.

Tanit Legters (37) werkt als teamleider Datacenter Beheer bij Interconnect. Tanit heeft een belangrijke leidinggevende rol met veel verantwoordelijkheid. Het Datacenter Beheer Team is verantwoordelijk voor het uptime houden van het datacenter. Als teamleider is ze het aanspreekpunt van het Datacenter Team.

Kun je ons vertellen over je rol en je werkzaamheden?

Tot voor kort had ik twee rollen bij Interconnect: projectleider en teamleider Datacenter Beheer a.i. Binnen mijn rol als projectleider hield ik mij met name bezig met interne datacenter projecten zoals de coördinatie van het opleveren van nieuwe datacenterzalen. Sinds februari focus ik mij volledig op mijn rol als teamleider Datacenter Beheer en zorg ik met name voor de bezetting en planning van het Datacenter Beheer Team en ondersteun ik de engineers zodat zij hun werk zo optimaal mogelijk uit kunnen voeren.

Wat is je achtergrond en hoe ben je in deze industrie beland?

Ik heb eigenlijk een heel diverse achtergrond die gestart is in de horeca in Frankrijk. Toen ik terugkwam in Nederland ben ik begonnen als servicedeskmedewerker bij een callcenter waar ik technisch support leverde aan consumenten. Daarna heb ik verschillende functies gehad als binnendienst medewerker en heb ik nog een aantal jaar bij de (semi) overheid gewerkt op de facilitaire afdeling. Uiteindelijk ben ik via een kennis bij Interconnect terecht gekomen, in eerste instantie als sales supportmedewerker. Door deze functie kreeg ik opnieuw interesse in techniek en heb ik eraan gewerkt om mijn kennis op het gebied van techniek nog meer uit te breiden. Vervolgens ben ik intern doorgegroeid naar de functie projectleider en sinds 1 juli 2018 heb ik de functie teamleider datacenter beheer erbij gekregen.

Wat vind je het leukste aan deze baan?

De leidinggevende functie in combinatie met de complexiteit van de datacenter techniek. Privé heb ik nog een studie gevolgd op het gebied van coaching die hier nu goed op aansluit.

Wat vind je het leukste aan dit bedrijf?

Het is een professionele organisatie die is ontstaan als familiebedrijf. Ik vind het erg prettig dat het bedrijf altijd informeel is gebleven. Het bedrijf maakt zich sterk voor de groei van de werknemers. Van iedereen wordt dan ook een eigen initiatief en verantwoordelijkheid verwacht. Dit zorgt ervoor dat mensen een sterke positie hebben binnen het bedrijf en de mogelijkheid hebben om door te groeien.

Wat is je ambitie binnen de sector?

Me verder ontwikkelen als leidinggevende. Daarnaast blijf ik mij fascineren over de complexiteit van de datacenter techniek en wil ik hierin ook blijven verder leren door bijvoorbeeld een cursus CDCP (Certified Datacenter Professional).

Aan wie zou je deze functie aanraden en waarom?

De complexiteit en variatie binnen de datacenter industrie laten wel zien dat er een breed aanbod aan banen beschikbaar is. Zoals mijn functie laat zien kan je een leidinggevende rol vervullen maar je kan natuurlijk ook een technische functie invullen in een datacenter. Kortom, het is ontzettend gevarieerd!

Datacenter paspoort

Tanit Legters: “Ik blijf me fascineren over de complexiteit van de datacenter techniek en wil hierin verder blijven leren”

Tanit Legters

  • Leeftijd: 37
  • Bedrijf: Interconnect
  • Functie: Teamleider Datacenter Beheer

Kerntaken:

  • Toezien adequate uitvoering van het team & processen
  • Verdelen werkzaamheden en bewaken van de voortgang
  • Toezien uitvoering onderhoudstaken
  • Opstellen van het 24/7 rooster

Interconnect is een internet service provider voor de zakelijke markt. Met een team van ruim 80 man ondersteunden zij al 20 jaar IT professionals met het opzetten van betrouwbare IT oplossingen. Benieuwd naar de carrièremogelijkheden bij Interconnect? Bekijk hier de openstaande vacatures.

Gerelateerd

Meest gelezen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte over het laatste datacenter nieuws!