Nieuws

“Hoe hoger het energieverbruik, hoe duurzamer”

“Hoe hoger het energieverbruik, hoe duurzamer”

Venlose bedrijven Klaver Groep en Systemec zijn partners in duurzaamheid

Het is de missie van Klaver Groep: het energieverbruik van klanten verlagen. Maar voor één klant maakt het graag een uitzondering: want hoe meer energie zakelijk internetdienstverlener en DDA-deelnemer Systemec gebruikt, hoe beter het voor het milieu is. Directeuren Wim Daemen (Klaver Groep) en Sjoerd Derkx (Systemec) leggen uit hoe het zit.

 

Systemec heeft vier datacenters: twee in Venlo en twee net over de grens in Duitsland. Continuïteit en veiligheid zijn cruciaal voor een goed datacenter, aldus Derkx, maar ook duurzaamheid. “We streven naar een zo efficiënt mogelijk energieverbruik, want klanten betalen voor onze dienstverlening, niet voor ons stroomverbruik.” En dus investeert Systemec fiks in een duurzame energiehuishouding. Derkx: “Servers produceren veel warmte, ze moeten dus gekoeld worden. Wij gebruiken daarvoor een Duitse techniek die in eigen land een innovatieprijs voor datacenter oplossingen heeft gewonnen. Het systeem zuigt buitenlucht aan, zuivert die lucht en blaast die onder de vloer door naar de serverkasten. De warme lucht aan de achterkant wordt weggezogen. Daarmee verwarmen wij onze ruimtes. We gebruiken dus geen gas.”

 

Goed voor het milieu

Ondanks de duurzame investeringen neemt het energieverbruik door Systemec toe. Omdat steeds meer online gaat en er dus meer en zwaardere servers nodig zijn, ook omdat het bedrijf steeds meer klanten krijgt. Voor het milieu is dat laatste een goede ontwikkeling, aldus Daemen. “Het klinkt tegenstrijdig, maar hoe meer stroom Systemec verbruikt, hoe duurzamer het is. Bedrijven hebben vaak nog een eigen serverruimte. Dat zijn stroomvreters, onder meer doordat de airco 24 uur per dag aan staat. Totaal niet energie-efficiënt. De datacenters van Systemec zijn dat wel.” Zelf heeft Klaver Groep de servers ook bij Systemec staan. Daemen: “Het is goed voor je energieverbruik, je loopt minder risico met eventuele stroomuitval, het is dichtbij en je klantgegevens zijn veilig. Systemec is een gecertificeerd zorgserviceprovider en huisvest servers van regionale overheids- en zorginstellingen. Dan heb ik het volste vertrouwen dat het met de veiligheid goed zit.”

 

Slimme energie-inkoop

Systemec heeft voor Klaver Groep ook een virtuele kantooromgeving ingericht, waardoor medewerkers vanuit huis kunnen inloggen. “Een vereiste in het ‘het nieuwe normaal’ na corona”, aldus Daemen. Andersom is Systemec ook klant van de Klaver Groep. Derkx: “Klaver koopt voor ons de energie in tegen gunstige tarieven. Ook zijn we met een traject bezig om de grijze stroom die we gebruiken te vergroenen. Dat doen we onder meer door duurzaamheidscertificaten te kopen. Ook heeft Klaver Groep de meters van onze locaties samengevoegd, we betalen daardoor minder energiebelasting.” Echte partners in duurzaamheid dus, deze twee Venlose bedrijven.


Over Systemec
Systemec is een full-service Internet Service Provider (ISP) en System Integrator met eigen datacenters in Nederland en Duitsland. Systemec biedt sinds 1997 geavanceerde oplossingen voor internettoegang, beveiligde verbindingen en aanverwante (maatwerk) oplossingen. Het richt zich op betrokkenheid, maatwerk, hoge betrouwbaarheid en een hoog serviceniveau (SLA).

Met drie datacenters verspreid over de grensregio in Nederland en Duitsland, biedt Systemec ongeëvenaarde premium datacenter diensten. Uniek is dat alle drie de datacenters volgens de hoogst mogelijke veiligheidsstandaarden zijn gerealiseerd met fysiek gescheiden stroom- en internetverbindingen. In potentie zou bij storing of uitval van het stroomnetwerk of het internetverkeer in Nederland, gebruik gemaakt kunnen worden van de Duitse infrastructuur.

https://www.systemec.nl/nl/home

Gerelateerd

Meest gelezen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte over het laatste datacenter nieuws!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste datacenter nieuws