Nieuws

Systemec viert 30-jarig jubileum

Systemec viert 30-jarig jubileum

Systemec viert dit jaar haar 30-jarig jubileum. De Internet Service Provider (ISP) en System Integrator, met eigen datacenters in Nederland en Duitsland, staat stil bij wat er in de afgelopen decennia heeft plaatsgevonden.

De beginjaren stonden bij Systemec in Venlo grotendeels in het teken van industriële automatisering. Besturingssystemen voor industriële computers en dataverbindingen waren voor hen toen alledaags. Ook waren de eerste projecten in die tijd al met glasvezel uitgevoerd.

Opkomst internet & eerste datacenter Systemec 

Ton midden jaren ‘90 er steeds meer bekend werd over internet, kreeg de organisatie veelvuldig de vraag wat dat eigenlijk is. Een veelgehoorde reactie in die tijd was dat de fax toch voldoende was. Daarom besloot het bedrijf om het internet in Venlo te demonstreren, wat uiteindelijk resulteerde in een internet verbinding vanuit Amsterdam naar Venlo via een kostbare 128Kb KPN huurlijn. 

Vanaf begin 2000 ging het steeds sneller en werd het netwerk uitgebreid en aangepast. Ook werd vijf jaar later steeds meer het internet omarmd vanwege de mogelijkheden die het te bieden heeft. Daarnaast ontstaat steeds meer de behoefte om het bestaande serverpark binnen een onderneming uit te breiden en/of te verduurzamen. Daarom besloot Systemec in 2007 hun eerste datacenter te bouwen.

Internationale uitbreiding

Na het uitbreiden van de business door steeds meer ICT-infrastructuren, met onder andere glasvezelverbindingen, voor bedrijven te ontwikkelen ging Systemec ook over de grens aan de slag. In samenwerking met diverse Duitse gemeenten heeft Systemec op de industrieterreinen de glasvezelinfrastructuur uitgebouwd en realiseerde het bedrijf rond 2010 hun eerste datacenter in Duitsland. Ondertussen groeide ook het eigen dienstenplatform in Nederland, waardoor al snel een tweede datacenter nodig was. 

Het jubileumjaar van Systemec werd bekroond met een nieuwe mijlpaal. Door de groei is de capaciteit van het netwerk en de datacenters verder uitgebreid met een locatie in Düsseldorf en Geleen, waardoor er met trots kan worden teruggekeken op de afgelopen dertig jaar.   

Gerelateerd

Meest gelezen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte over het laatste datacenter nieuws!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste datacenter nieuws