Nieuws

STULZ maakt dankzij CyberCool CMU naadloze warmteoverdracht van vloeistofkoeling oplossingen mogelijk

STULZ maakt dankzij CyberCool CMU naadloze warmteoverdracht van vloeistofkoeling oplossingen mogelijk

STULZ, specialist in bedrijfskritische airconditioning, heeft de lancering aangekondigd van CyberCool CMU – een innovatieve nieuwe koeldistributie-unit voor koudemiddelen (CDU). De CyberCool CMU is speciaal ontworpen om de efficiëntie van de warmte-uitwisseling in vloeistofkoeling oplossingen te maximaliseren. De CyberCool CMU wordt gelanceerd op de Data Centre World Frankfurt 2024 die op 22 en 23 mei plaatsvindt in de Messe Frankfurt. De CyberCool CMU biedt toonaangevende energiezuinigheid, flexibiliteit en betrouwbaarheid in een compacte vormgeving. Bovendien maakt deze CMU een nauwkeurige regeling van een volledig vloeistofkoelsysteem mogelijk.

“De snelle vooruitgang van zeer krachtige computers, kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning (ML) heeft geleid tot een enorme toename van de vermogensdichtheid van datacenterracks en -servers,” aldus Joerg Desler, Global Director Technology bij STULZ. “Naar verwachting zullen centrale verwerkingseenheden (CPU’s) en grafische verwerkingseenheden (GPU’s) de komende jaren een vermogen van meer dan 1000W per processor nodig hebben. Deze verwerkingseisen stellen enorme eisen aan de koelsystemen van datacenters. Waar vloeistofkoeling eerst nog een optie was, wordt het nu razendsnel een bittere noodzaak.”

De CyberCool CMU is ontwikkeld om de warmte-uitwisseling te maximaliseren door het facilitaire watersysteem (FWS) en het technologische koelsysteem (TCS) van een vloeistofkoelsysteem te isoleren. Dit vermindert het risico op kruisbesmetting en lekken aanzienlijk, wat de algehele betrouwbaarheid vergroot. De CyberCool CMU biedt tevens nauwkeurige controle over elke kant van het koelsysteem, waardoor een beter beheer van koelmiddeldebieten, temperaturen en druk mogelijk is. En dit komt de algehele efficiëntie van het systeem ten goede. De CyberCool CMU is nauwkeurig ontworpen en daardoor regelt hij nauwkeurig de toevoertemperatuur en het debiet van het koudemiddel met minimaal stroomverbruik.

De CyberCool CMU bestaat uit waterpompen, platenwarmtewisselaars, waterkleppen en controllers van topkwaliteit en biedt een betrouwbare en efficiënte toevoer van vloeibaar koudemiddel. De hoge kwaliteit van het vloeibare koudemiddel wordt gegarandeerd door roestvrijstalen sanitaire pijpleidingen. Om de systeemcompatibiliteit te verbeteren, biedt de unit een reeks structurele, elektrische en besturingsopties, zoals de flexibiliteit om tegemoet te komen aan klantspecifieke configuraties en belastingen. Naast een reeks standaardconfiguraties en -capaciteiten biedt deze nieuwe productlijn van STULZ een hoge mate van aanpasbaarheid aan specifieke behoeften op de DLC-markt.

Datacenters staan onder toenemende druk om duurzamer te worden. Daarom is de CyberCool CMU speciaal ontworpen om naadloos te integreren met aanvullende STULZ A/C-producten. Hierdoor ontstaat een efficiënte systeemoplossing en worden de ASHRAE-richtlijnen voor specificaties voor waterkoeling nageleefd. Om aan de hoogste normen van bruikbaarheid en betrouwbaarheid te voldoen, zijn de software en hardware van de CyberCool CMU perfect afgestemd op elke oplossing voor vloeistofkoeling en biedt het intuïtieve touchscreendisplay een overzichtelijke menunavigatie. Pompen met meerdere variabele toerentallen passen zich aan de vereiste vloeistofdebieten aan, verhogen de energie-efficiëntie en zorgen voor ingebouwde redundantie.

Joerg Desler vertelt tot slot: “De overstap naar vloeistofkoeling in datacenters is in volle gang en we zijn ervan overtuigd dat de CyberCool CMU duurzaam, efficiënt, betrouwbaar en flexibel kan voldoen aan de warmteoverdrachtseisen van deze systemen. We kijken ernaar uit om deel te nemen aan de Data Centre World Frankfurt 2024, waar bezoekers van Hal 8 Stand B060 een geweldige kans krijgen om de CyberCool CMU in werking te zien en in contact te komen met ons team van experts. Zij beantwoorden graag alle vragen over ons volledige producten- en dienstenaanbod.”

Gerelateerd

Meest gelezen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte over het laatste datacenter nieuws!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste datacenter nieuws