Nieuws

STULZ biedt met de CyberWall de volgende generatie klimaatregeling voor datacenters

STULZ biedt met de CyberWall de volgende  generatie klimaatregeling voor datacenters

STULZ tilt met de CyberWall de klimaatregeling in grote, colocatie- en hyperscale datacenters naar een hoger niveau

STULZ, een van ’s werelds toonaangevende leveranciers van technologie voor een energie-efficiënt temperatuur- en vochtigheidsmanagement voor bedrijfskritische toepassingen in datacenters, heeft de beschikbaarheid van zijn CyberWall-koeloplossing aangekondigd. Dit systeem is ontwikkeld voor exploitanten van grote, colocatie- en hyperscale datacenters en bestaat uit een assortiment precisie-airconditioningunits die speciaal voor ruimten met aparte gangpaden is ontwikkeld. Dankzij de horizontale luchtstroomtechnologie kunnen hoge IT-belastingsdichtheden betrouwbaar worden toegepast, zonder gebruik van verhoogde vloeren of zijkoelers.

De warmtedichtheid in racks loopt op met elke nieuwe generatie van datacenterapparatuur die daarnaast uiterst gevoelig is en binnen een stringent temperatuurbereik moet functioneren. Exploitanten van datacenters die deze toename van de warmtebelasting niet oplossen, lopen het risico op aanzienlijke schade aan hun IT-apparatuur, een teruglopende levensduur, verminderde prestaties en betrouwbaarheid en een oplopende energierekening.

Met het doel om de apparatuur te beschermen en een ongeëvenaard niveau in koelprestaties te kunnen leveren, is de CyberWall geconfigureerd rond wanden met hoogrendementsventilatoren, bestaande uit de allernieuwste borstelloze gelijkstroomventilatoren (EC) met geïntegreerde lucht/water warmtewisselaars. Hierdoor kan een koelcapaciteit van circa 100 kW per meter wandlengte worden bereikt en dit betekent dat een efficiënte airconditioning van hoge vermogensdichtheden en racks van 42U of meer nu mogelijk is.

Nu dat de witte ruimten van datacenters zeer in trek zijn, heeft STULZ de CyberWall ontwikkeld waardoor luchtbehandelingskasten met koudwateraansluitingen in rijen kunnen worden gemonteerd of zonder tussenruimte gestapeld. Zo wordt alle beschikbare wandruimte gebruikt en de systeemprestaties geoptimaliseerd. Het systeem wordt op de kop van het gangpad geplaatst waar het de afzonderlijke rijen racks horizontaal van koude lucht voorziet. Het warme gangpad wordt door een afschermingssysteem met een plafondkanaal gescheiden, zodat een betrouwbare scheiding van warme en koude lucht is gegarandeerd. Het CyberWall-systeem past ook exact in de bestaande servicegang, waardoor het onderhoud van de airconditioners kan worden uitgevoerd zonder dat het personeel de serverruimte hoeft te betreden.

De CyberWall-modules van STULZ bereiken een indrukwekkende koelcapaciteit van 220 kW met een watertoevoer van 16 °C en een luchtdebiet van 55.000 m³/u per airconditioningunit. Als onderdeel van zijn baanbrekende serie op maat gemaakte luchtbehandelingskasten (LBK) voor binnenopstelling, levert STULZ een breed assortiment aan uitvoercapaciteiten en speciale ontwerpen en biedt het klanten een compleet assortiment van unitafmetingen, onderdelen en capaciteiten voor specifieke vereisten. De combinatie van de CyberWall en de serie op maat gemaakte LBK’s voor binnenopstelling betekent dat exploitanten over een hoogwaardige koeloplossing kunnen beschikken die voldoet aan de ASHRAE-specificaties en indrukwekkende pPUE-waarden (partial Power Usage Effectiveness) bereikt.

“Klimaatmanagement is een van de belangrijkste uitdagingen voor exploitanten van grote, colocatie- en hyperscale datacenters”, vertelde Tobias Wolf, Deputy Head of Product Management bij STULZ. “Als de consequenties van warmteopwekking niet worden begrepen en niet juist worden aangepakt, kan dit desastreus zijn. Met de CyberWall heeft STULZ zijn uitgebreide onderzoeks- en ontwikkelingscapaciteiten gebruikt om een echte revolutie in efficiënte airconditioning te ontwikkelen, waarmee exploitanten hun technologische investeringen kunnen beschermen en de bedrijfstijd maximaliseren.”

Over STULZ

STULZ is opgericht in 1947 en heeft zich ontwikkeld tot een van ’s werelds toonaangevende leveranciers van airconditioningtechnologie. Met de fabricage van precisie-airconditioningunits en koelmachines, de verkoop van airconditioning- en bevochtigingssystemen en de service en het facility management realiseerde deze divisie van de STULZ Group in 2019 een omzet ter waarde van circa 480 miljoen euro.

Sinds 1974 is de airconditioningdivisie van de groep die gespecialiseerd is in airconditioning voor datacenters en telecominstallaties, voortdurend internationaal uitgebreid. STULZ heeft 2.400 medewerkers in dienst verdeeld over 11 productielocaties (twee in Duitsland, de VS en China en één in Italië, het VK, Spanje, Brazilië en India) en 21 verkooporganisaties (Duitsland, Frankrijk, Italië, het VK, Nederland, Ierland, Mexico, Oostenrijk, België, Nieuw-Zeeland, Polen, Brazilië, Spanje, China, India, Indonesië, Singapore, Zuid-Afrika, Zweden, Australië en de VS). Het bedrijf werkt daarnaast samen met verkoop- en servicepartners in meer dan 140 andere landen en kan daarom over een internationaal netwerk van airconditioningspecialisten beschikken. Wereldwijd heeft de STULZ Group ongeveer 7.000 medewerkers in dienst. De jaarlijkse omzet bedraagt circa 1,3 miljard euro.

Gerelateerd

Meest gelezen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte over het laatste datacenter nieuws!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste datacenter nieuws