Nieuws

Stage V generator voor lagere uitstoot gelanceerd door Aggreko

Stage V generator voor lagere uitstoot gelanceerd door Aggreko
  • 98% vermindering van fijnstof en 96% vermindering in de uitstoot van NOx*
  • Speciaal ontwikkeld om te voldoen aan de strikte emissieregelgeving in Europa
  • Geschikt voor biobrandstoffen

 

Londen, Engeland – 10 november 2020 – Aggreko lanceert vandaag haar eerste Stage V / Tier 4 Final stroomoplossing met de 600 kVA generator. Aggreko heeft deze generator speciaal ontwikkeld om te voldoen aan de strikte emissieregelgeving in de VS en Europa. Hij levert 98% vermindering van fijnstof en 96% vermindering in de uitstoot van NOx.*

De 600 kVa generator, die gebruik maakt van een heel scala aan geavanceerde behandelingsprocessen van de uitlaatgassen om de meest schadelijke en vervuilende stoffen te verwijderen, is de eerste van Aggreko’s Stage V / Tier 4 Final producten die wordt gelanceerd, te zijner tijd zullen oplossingen in het volledige vermogensbereik gelanceerd worden.

De innovatieve oplossing helpt klanten om de impact van hun activiteiten op het milieu te beperken. Daarnaast, zijn er met de Stage V generator geen compromissen nodig voor wat betreft de betrouwbaarheid van de stroomvoorziening. Naast de meer conventionele brandstofbronnen zoals diesel, draait de Stage V / Tier 4 Final 600 kVA generator ook op biobrandstof, zoals HVO.

De nieuwe generator legt de nadruk op efficiëntie en heeft het laagste brandstofverbruik in vergelijking met de industriestandaard. In combinatie met de integratie van Aggreko’s Remote Monitoring services zal dit zorgen voor lagere onderhoudskosten en minder onderbrekingen in de activiteiten doordat er minder service-inspecties hoeven worden uitgevoerd.

De nieuwe Stage V generatoren zullen te huur zijn volgens flexibele contractlooptijden om te voldoen aan de behoeften van de klanten. Huren biedt meer flexibiliteit zodat bedrijven volgens begroting kunnen blijven werken, CAPEX-uitgaven voor apparatuur worden zo vermeden. Als gevolg van de versnellende energietransitie, kan het ook zo zijn dat die apparatuur in een relatief kort aantal jaren wordt ingehaald door verbeterde technologieën. Het betekent ook dat de exploitatie- en onderhoudskosten inbegrepen zijn in een vast bedrag, waardoor de totale kosten veel transparanter worden.

Bill Carrick, Product Director bij Aggreko, hierover: “De lancering van onze nieuwe Stage V / Tier 4 Final generator voor lagere emissies kon op geen beter tijdstip komen voor onze klanten. Nu bedrijven in allerlei sectoren de milieu-impact van hun activiteiten willen verminderen, biedt onze nieuwste innovatie een oplossing om te helpen enkele van de meest schadelijke emissies te verminderen – fijnstof en NOx  – die doorgaans worden geproduceerd door stroomopwekking op locatie. Onze ingenieurs hebben ook prioriteit gegeven aan het zo efficiënt en zelfvoorzienend mogelijk maken van onze producten. Dat zorgt voor vermindering van het onderhoud en de bijbehorende kosten voor onze klanten.”

 

* vergeleken met stage IIIA generatoren.

__________________________________________________________


Over Aggreko

Aggreko is een internationaal marktleider op het gebied van mobiele, modulaire stroom en klimaatbeheersing. Wij lopen voorop binnen de snel veranderende energiemarkt en concentreren ons op het oplossen van de uitdagingen van onze klanten over de hele wereld om kosteneffectieve, flexibele en duurzamere oplossingen te leveren.

Wij hebben innovatie hoog in het vaandel staan om wereldwijd bereik te behouden en leveren mobiele apparatuur voor een breed scala aan toepassingen. Van unieke commerciële projecten tot nutsvoorzieningen en humanitaire noodsituaties, wij brengen onze expertise en apparatuur naar elke locatie, van ’s werelds grootste steden tot de meest afgelegen gebieden..

Aggreko is gespecialiseerd in het bedienen van acht sectoren:  Oil & Gas, Manufacturing, Mining, Petrochemicals & Refining, Business Services & Construction, Events, Data Centres en Utilities.

Bovendien biedt onze apparatuur maximale brandstofflexibiliteit met oplossingen op gas, diesel en alternatieve brandstoffen. Wij bieden oplossingen voor microgrids en energieopslag en blijven ons aanbod ontwikkelen om onze klanten te helpen aan te passen aan de veranderende energiemarkt. Wat ons uniek maakt, is onze uitgebreide expertise, ervaring en de waarden die we uitdragen.  Dit betekent dat we onze klanten voorop stellen, daarnaast innoveren we en leveren we waar nodig snel geavanceerde en efficiëntere apparatuur.

Sinds 1962 is Aggreko uitgegroeid van een klein lokaal bedrijf tot een wereldwijde pionier op het gebied van energie. Met meer dan 6.000 medewerkers zijn we actief in ongeveer 79 landen. Met een omzet van ongeveer 1,8 miljard euro (1,7 miljard GBP/2,2 miljard USD) in 2019 zijn we beursgenoteerd op de London Stock Exchange (AGK.L), met een hoofdkantoor in Schotland.

Aggreko brengt wereldwijde expertise en technologische ontwikkeling samen om een stap verder te kunnen gaan voor onze klanten. Het vermogen om stroom, verwarming en koeling te leveren, zal kansen blijven opleveren en mogelijkheden creëren voor individuen, gemeenschappen, bedrijfstakken en samenlevingen over de hele wereld.

Wij geloven dat middels doorlopende samenwerkingen onze services een enorm verschil zullen maken.

Meer informatie vindt u op onze website: aggreko.com

Gerelateerd

Meest gelezen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte over het laatste datacenter nieuws!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste datacenter nieuws