Nieuws

Soben publiceert tweede jaarlijkse rapport over datacentertrends

Soben publiceert tweede jaarlijkse rapport over datacentertrends

Soben, wereldwijd adviesbureau voor de bouwsector, heeft officieel zijn tweede jaarlijkse rapport Data Centre Trends gelanceerd, met een diepgaande analyse van de belangrijkste trends die de wereldwijde datacenterbranche in 2024 en de komende jaren vormgeven.

Het rapport, dat is samengesteld door Soben’s team van wereldwijde datacenterspecialisten, bevat inzichten van industrie-experts zoals Pieter Schaap, Robert McQueen, Cesar Virgen, May Zor-Temmink, Mark Smith, Martin Brown en Peter Alexander. Deze experts brengen gezamenlijk een schat aan kennis en ervaring in om licht te werpen op de meest kritieke ontwikkelingen binnen de sector. Het rapport onderzoekt de impact van de exponentiële groei van AI op de sector en de uitdagingen voor bedrijven die proberen te voldoen aan de vraag naar de bouw van nieuwe datacenters.

“Voor degenen die vechten om te voldoen aan de vraag naar nieuwe datacenters in alle soorten en maten, is er de noodzaak om bouwprojecten op te leveren ondanks de vele beperkingen. Stroomproblemen, tekorten aan vaardigheden, stijgende materiaalkosten en doorlooptijden die weigeren terug te keren naar pre-Covid dimensies zorgen voor de grootste hoofdpijn,” zegt Scott Smyth, Soben oprichter & CEO. “Sobens uitgebreide ervaring over de hele wereld heeft ons een uniek perspectief gegeven over hoe we deze uitdagingen het hoofd kunnen bieden. Met dit rapport delen we de inzichten van ons team om klanten te helpen de curve voor te blijven.”

Soben is toonaangevend op het gebied van innovatieve consultancy voor de bouw van datacenters. Met een track record van meer dan 18 miljard dollar en 3000MW aan projecten verspreid over zes continenten, werkt Soben samen met de wereldleiders in hyperscale en colocatie datacenterontwikkeling aan enkele van de grootste, meest complexe projecten wereldwijd.

Klik hier voor meer informatie over Data Centre Trends 2024 rapport.

Gerelateerd

Meest gelezen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte over het laatste datacenter nieuws!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste datacenter nieuws