Nieuws

 

Sjors Versleijen: “De combinatie van IaaS, PaaS en SaaS maakt onze dienstverlening ontzettend interessant”

Datacenters spelen een onmisbare rol in onze digitale samenleving en economie. Zonder datacenters, geen internet. Maar wie houden het datacenter, en dus het internet, nu eigenlijk draaiende? Om deze vraag te beantwoorden interviewen wij diverse professionals die werkzaam zijn in de datacenter sector.

Sjors Versleijen (26) is na zijn studie Bedrijfseconomie als Controller aan de slag gegaan bij Systemec, een zakelijke full-service Internet Service Provider (ISP) en System Integrator met eigen datacenters in Nederland en Duitsland. Naast de financiële administratie is Sjors ook betrokken bij de planning van en het inrichten van processen in de Systemec dienstenportefeuille. Lees hieronder meer over Sjors zijn ervaring als datacenter medewerker.

Hoe ziet een normale werkdag er voor jou uit als Controller bij Systemec en wat vind jij belangrijk binnen je functie?

Gelukkig is elke dag anders. Aan het begin van de dag werk ik mijn mail bij en speel ik in op de nodige taken die daaruit voorkomen. Gedurende de dag ben ik bezig met de financiële administratie, periodieke rapportages en de lopende projecten. Het belangrijkste vind ik de motivatie die ik heb om elke dag naar mijn werk te gaan en bezig te zijn met mijn werkzaamheden. Deze motivatie komt voort uit de waardering die ik krijg van collega’s en mijn leidinggevende. Ik voel me betrokken binnen het bedrijf en gepassioneerd in mijn functie als Controller. Als laatste vind ik het persoonlijk prettig en belangrijk om relatief snel resultaat te zien van mijn werkzaamheden.

Wat is je achtergrond en hoe ben je in deze industrie beland?

Na het afronden van de opleiding HBO Bedrijfseconomie ben ik in contact gekomen met de huidige directeur van Systemec, Sjoerd Derkx. Naar aanleiding van dat contact, kreeg ik de mogelijkheid om bij Systemec aan de slag te gaan. Als afgestudeerde met een bedrijfseconomische achtergrond is er een breed scala aan sector keuzes, waar je in kan gaan werken. Persoonlijk, spreekt de ICT-sector me erg aan. Naast mijn huidige werk, heb ik van mijn werkgever ook de mogelijkheid gekregen om me verder te ontwikkelen in mijn expertise veld. Ik ben op dit moment bezig met de Master Controlling aan de Nyenrode Business Universiteit.

Wat heeft de grootste indruk op je gemaakt toen je aan deze baan begon?

Het meest indrukwekkend destijds was toch wel het van binnen zien van een datacenter. Je hebt vaak een beeld van hoe je denkt dat een datacenter er uit ziet, maar als je het dan in het echt ziet, is het nog veel indrukwekkender. Voor mij werd het nog interessanter, na het leren over de functionaliteiten van een datacenter.

Hoe zou je je baan uitleggen aan je oma?

Met een studie bedrijfseconomie zou je zeggen dat ik alleen financiële werkzaamheden uitvoer, maar dat is zeker niet alles! In de functie als Controller ben ik veel bezig met het efficiënt inrichten van processen, draag ik zorg voor de planning en control cyclus, maak ik periodieke financiële rapportages en moet ik deze informatie delen met de juiste mensen binnen de organisatie. Op deze manier heb ik controle over het proces en kan ik inspelen op nieuwe trends en ontwikkelingen, wanneer deze zich voordoen.

Wat maakt Systemec een bijzondere werkgever en wat inspireert jou binnen het bedrijf?

Systemec is een zakelijke ICT dienstverlener met een breed aanbod aan diensten, verwikkelt in het comfort van een familiebedrijf. Iedereen kent elkaar en er heerst een hechte familiecultuur. Ik vind dit erg prettig om in te werken en daar deel van uit te maken. Veel ICT-bedrijven bieden ook diensten aan op basis van de drie lagen: laaS, PaaS of SaaS. Daarnaast is een familiebedrijf is natuurlijk ook geen uitzondering. Echter, het bijzondere aan Systemec is de combinatie van een breed aanbod op alle drie de lagen, wat vrijwel geen andere organisatie heeft. En dat dus ook nog in combinatie met de verbondenheid van de familiecultuur! Wat mij inspireert zijn de beste aspecten van verschillende personen bij elkaar. Door deze mix probeer ik steeds de juiste keuze te maken en mijzelf te inspireren en te innoveren.

Aan wie zou je jouw functie aanraden?

Mijn huidige functie zou ik aanraden aan mensen die relatief snel resultaat van hun werkzaamheden willen zien, affiniteit hebben met Finance, met mensen willen werken en graag, zoals de naam al suggereert, in control willen zijn. Deze functie is in vrijwel iedere organisatie nodig. Het is een persoonlijke keuze in welke sector men deze functie bekleed. Mijn keuze was en is nog steeds om dit in een omgeving te doen, welke innovatief is.

Datacenter paspoort

IMG_1919

Sjors Versleijen

  • Leeftijd: 26
  • Opleiding: Bedrijfseconomie
  • Bedrijf: Systemec
  • Functie: Controller

Kerntaken:

  • Trends en ontwikkelingen volgen
  • Informeren dienstmanagers en directie
  • Signaleren en oplossen financiële onregelmatigheden
  • Efficiency van interne processen
  • Werken aan financiële uitdagingen

Systemec is een zakelijke full-service Internet Service Provider (ISP) en System Integrator met eigen datacenters in Nederland en Duitsland.  Systemec biedt sinds 1997 geavanceerde oplossingen voor Internet toegang, beveiligde verbindingen, cloud diensten en aanverwante (maatwerk) vraagstukken. Hierbij staan betrokkenheid, maatwerk, hoge betrouwbaarheid en een zeer hoge servicegraad (SLA) voorop. Benieuwd naar de vacatures van Systemec? Bekijk hier de openstaande vacatures.

Gerelateerd

Meest gelezen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte over het laatste datacenter nieuws!