Nieuws

Securitas certificeert 10.000 datacenter professionals

Securitas certificeert 10.000 datacenter professionals

Gedreven door een toewijding aan de beveiliging van datacenters, streeft Securitas naar het certificeren van 10.000 medewerkers te certificeren als Data Center Security en Safety professionals.

Voortbouwend op de oprichting van de Global Clients Data Center Group in 2023, zet Securitas nu een belangrijke volgende stap door de vaardigheden van Securitas’ beveiligingsmedewerkers te versterken door een certificering te introduceren voor het efficiënt en deskundig beheren van de uiteenlopende beveiligingsuitdagingen van datacenters.

Het belang van big data en cloudservices is nog nooit zo groot geweest. Datacenters fungeren als kritieke knooppunten voor de opslag, verwerking en distributie van digitale informatie en maken deel uit van onze dagelijkse digitale leven. Ze vormen de onzichtbare ruggengraat die alles mogelijk maakt van alles mogelijk maakt: van het streamen van onze favoriete films en sportevenementen tot het beheren van de financiële transacties waar we dagelijks op vertrouwen en het ondersteunen van communicatiemiddelen die mensen over de hele wereld met elkaar verbinden. De wereldwijde datacentermarkt zal naar verwachting aanzienlijk groeien, met een jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 10,9% tot 2030.

Deze snelle groei brengt uitdagingen met zich mee. Datacenters worden geconfronteerd met een groot aantal beveiligingsrisico’s waaronder menselijke fouten, systeemstoringen, natuurrampen en cyberaanvallen. Deze risico’s onderstrepen de onmiskenbare behoefte aan gespecialiseerde beveiligingsmaatregelen om deze kritieke infrastructuren te beschermen. Om ons streven naar eersteklas beveiligingsdiensten voor datacenters kracht bij te zetten, zal Securitas een groot aantal beveiligingsmedewerkers opleiden tot gecertificeerde datacenterbeveiligingsprofessionals.
van beveiligingsdiensten voor datacenters wereldwijd.

Certified Data Center Security Professionals

“De Certified Data Center Security Professional training is een voorbeeld van de toewijding van Securitas om beveiligingsoplossingen te bieden die zijn toegesneden op de uitdagingen in de markten waarin we actief zijn”, zegt Bert den Hartog, VP, Global Clients Data Centers. “Met in totaal meer dan 15.000 uur aan training zullen na voltooiing meer dan 10.000 deelnemers de certificering behalen, waarmee ze laten zien dat ze best-in-class zijn in het beveiligen van deze zwaar beveiligde faciliteiten.”

Centraal in deze training staan belangrijke aandachtsgebieden zoals strenge fysieke toegangscontrole, noodprocedures, naleving van ethische normen en professioneel gedrag. De gecertificeerde datacenterprofessionals van Securitas zijn bedreven in het aanpakken van een breed scala aan beveiligingsuitdagingen, terwijl ze tegelijkertijd op efficiënte wijze andere cruciale verantwoordelijkheden beheren, de behoefte aan overtollig personeel minimaliseren en daarmee het risico op menselijke fouten verkleinen.

De gecertificeerde datacenter professionals van Securitas fungeren als waakzame ogen en oren, die de veiligheid van klanten vergroten door gevaren te identificeren en werkpraktijken te verbeteren. Door samenwerking en culturele versterking kunnen onze klanten hun eigen EHS-programma’s verbeteren en zo zorgen voor een veiligere en efficiëntere werkplek.

Securitas weet wat de behoeftes van datacenters zijn

“Wij begrijpen de cruciale rol die datacenters spelen in het huidige digitale landschap”, zegt Milton Plet, SVP, hoofd van de Securitas Data Center Group. “Daarom investeert Securitas in onze professionals en zorgen we ervoor dat zij over de nodige expertise en vaardigheden beschikken om onze klanten de best-in-class bescherming te bieden. Net zoals beveiligingsbeambten die brandgevaarlijke faciliteiten moeten beschermen expertise moeten hebben in brandveiligheid, moeten onze datacenterspecialisten uitgebreide kennis hebben van alle bijzonderheden van datacenters.”

Om oplossingen te kunnen bieden aan een sector die exponentieel groeit, moeten we voorop blijven lopen met onze serviceaanbiedingen. De huidige uitrol verhoogt de industriestandaard, maar is nog maar het begin. Securitas is van plan om aanvullende modules aan de certificering toe te voegen en verdere training voor onze medewerkers te lanceren. Deze toewijding is essentieel om ervoor te zorgen dat onze klanten het hoogste niveau van beveiliging krijgen en om te beschermen, wat essentieel is in het nieuwe digitale tijdperk. Dit alles met uiteindelijk één doel: uw wereld veiliger maken.

Innovative learning sparks professional growth

De training, die op 12 februari van start ging, zal naadloos worden geïntegreerd in de Securitas Global Clients Academy voor alle Securitas-functionarissen in datacenters, die voor elke medewerker toegankelijk is voor voortdurende ontwikkeling. Dit initiatief stelt ons team niet alleen in staat om vaardigheden te verbeteren en professionele groei te stimuleren, maar dient ook als basiscursus voor nieuwe medewerkers. Succesvolle afronding levert de deelnemers de titel Certified Data Center Security Professionals op, als teken van hun expertise in het beveiligen van datacenters met als doel het verhogen van de waarde voor de klant.

“Onze uitzonderlijke klanten voor datacenters zijn het bewijs van onze positie in de voorhoede van dit cruciale beveiligingsdomein”, zegt Magnus Ahlqvist, President en CEO van Securitas. “Datacenterbeveiliging gaat over het waarborgen van de bedrijfscontinuïteit en het wekken van vertrouwen in een zeer complexe en kwetsbare omgeving. Onze klanten gemoedsrust geven, waar ter wereld ze ook actief zijn, is nog nooit zo belangrijk geweest.”

Gerelateerd

Meest gelezen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte over het laatste datacenter nieuws!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste datacenter nieuws