Nieuws

Schleifenbauer koopt nieuwe fibre laser machine om de productie te verhogen

Schleifenbauer koopt nieuwe fibre laser machine om de productie te verhogen

Schleifenbauer heeft een nieuwe fibre laser machine aangeschaft om de productiecapaciteit in hun fabriek in ‘s-Hertogenbosch, Nederland, te vergroten om aan de grote vraag naar PDUs te voldoen.

“We willen onze productiecapaciteit verder vergroten en dat omvat een investering in onze productielijn. We zijn dan ook erg blij met de aanschaf van de nieuwe Durma Fiber laser machine van TUWI. Met deze machine kunnen we meer PDUs per uur produceren en onze productiecapaciteit met 400% verhogen,” aldus Edward Goudsmits, hoofd operations en supply chain bij Schleifenbauer.

Fiber laser machines staan bekend om hun snijsnelheid en energie-efficiëntie. Hun stralingsefficiëntie is bijna twee keer zo hoog als conventionele lasers van dezelfde kracht, en de golflengte van het laserlicht is tien keer kleiner. De Durma machines maken gebruik van wereldwijd erkende componenten van hoge kwaliteit, en technologische ontwikkelingen hebben de fiber laser machine toegankelijker gemaakt wat betreft bediening, gebruik, service en onderhoud.

Energiebesparing

De nieuwe machine sluit aan bij het groene denken van Schleifenbauer op het gebied van energie-efficiëntie. Het efficiënte energieverbruik van de machine zal ook bijdragen aan hun Ecovadis-score. De fiber laser verbruikt minder elektrische energie dan conventionele lasers van dezelfde kracht, en in de stand-bymodus is het energieverbruik van het hele systeem miniem.

“Naast het vergroten van onze productiecapaciteit bereidt de nieuwe fiber laser machine ook onze PDU mogelijkheden voor. We kunnen nu nog gedetailleerdere logo’s van onze klanten op de PDUs graveren. Een belangrijk aspect, omdat we veel private label-orders hebben,” aldus Jos Janssen, hoofd sales en marketing bij Schleifenbauer.

Voor meer informatie ga naar https://www.schleifenbauer.eu/nl/

Gerelateerd

Meest gelezen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte over het laatste datacenter nieuws!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste datacenter nieuws