Nieuws

 

Red Bee Media sluit zich aan bij Dutch Data Center Association

Red Bee Media sluit zich aan bij Dutch Data Center Association

Het mediabedrijf verrijkt datacenter netwerk met kennis en ervaring van Nederlandse mediahub

Red Bee Media, de wereldwijde aanbieder van mediadiensten, treedt toe tot de Dutch Data Center Association (DDA). Het Media Gateway-datacenter in Hilversum, eigendom van en beheerd door Red Bee, is de nummer één media hub in Nederland. Het bedrijf levert colocatie- en connectiviteitsdiensten en biedt tegelijkertijd toegang tot alle wereldwijde hubs van Red Bee en gerelateerde mediadienstenportfolio’s. Het datacenter heeft verbindingen naar alle belangrijk datacenters in Europa. Omdat duurzaamheid hoog op de agenda staat, heeft Red Bee onlangs geïnvesteerd in groene energie voor de Media Gateway.

“De samenwerking met de DDA geeft ons een geweldig platform om kennis en inzichten te delen met andere leden en we kijken ernaar uit om bij te dragen aan de best practices in datacenterbeheer in Nederland”, zegt Jeroen de Kort, hoofd Data Center Services bij Red Bee Media. “We zijn er trots op het nummer één mediacentrale datacenter in het land te beheren, met toegang tot onze wereldwijde services. Met ons DDA-deelnemerschap hopen we onze zichtbaarheid te vergroten en de kracht van ons aanbod te laten zien.”

Red Bee Media is voortdurend bezig met het verduurzamen van de datacenteractiviteiten en onlangs is het groene energie gaan gebruiken om de Media Gateway van stroom te voorzien. De DDA onderstreept het belang van dit soort duurzame initiatieven en zet zich in voor het continu vergroten van duurzaamheid en energie-efficiëntie in de hele datacenter industrie.

Stijn Grove, Managing Director van de DDA: “We zijn erg enthousiast dat we Red Bee Media mogen verwelkomen als deelnemer van de Dutch Data Center Association. Het recente nieuws dat Red Bee haar datacenter volledig van groene energie voorziet, is een positieve ontwikkeling die wij breed aanmoedigen bij alle deelnemende datacenters. We ondersteunen graag innovatieve organisaties zoals Red Bee en hopen in de toekomst samen aan verdere duurzame doelstellingen te werken.”

De Red Bee Media Gateway in Hilversum beslaat 1400 m² en is een colocatie- en connectiviteitsdatacenter voor een groot aantal publieke en commerciële omroepen en andere media- en telecombedrijven. Het datacenter biedt ook toegang tot alle Red Bee-hubs en -services over de hele wereld (inclusief Playout, MCR en distributie), alle grote datacenters in heel Europa en directe verbindingen met grote providers, telco’s en ISP’s en een alsmaar groeiend aantal voetbalstadions, televisiestudio’s en evenementenlocaties.

 

Over Red Bee Media

Red Bee Media is een wereldwijd opererend mediabedrijf met een personeelsbestand van meer dan 2500 media service en broadcast experts. Red Bee Media biedt zijn diensten aan vanuit het hoofdkantoor in Londen en 11 hubs over de hele wereld. Iedere dag kijken miljoenen mensen op alle continenten naar televisieprogramma’s die worden voorbereid, beheerd en uitgezonden door medewerkers van Red Bee Media. Ieder jaar verzorgt het bedrijf 4 miljoen uur aan programma’s in meer dan 60 talen op meer dan 500 tv-kanalen. De OTT-diensten van Red Bee Media omvatten live transcoding voor 233 kanalen van omroepen en 119 onafhankelijke kanalen met 1,7 miljoen abonnees. Het content discovery portfolio van het bedrijf bevat meer dan 10 miljoen films en programmatitels in meer dan 25 talen, en een beeldbank met meer dan 90 procent van alle beschikbare programma’s voor traditionele TV, VOD en SVOD. Red Bee Media verzorgt ook meer dan 200.000 uur aan ondertiteling per jaar, waarvan meer dan 70.000 uur live. Red Bee Media gelooft in gelijke kansen en richt zich actief op diversiteit en het creëren van een inclusieve werkomgeving in de hele organisatie.

Red Bee – Wowing audiences. By creating what’s next.

Web: www.redbeemedia.com Twitter: @redbeemedia LinkedIn: Red Bee Media

Gerelateerd

Meest gelezen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte over het laatste datacenter nieuws!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste datacenter nieuws