Nieuws

QTS Data Centers en Zentrys genomineerd voor ‘Outstanding Contribution to Sustainability & Efficiency Award’

QTS Data Centers en Zentrys genomineerd voor ‘Outstanding Contribution to Sustainability & Efficiency Award’

QTS Data Centers is samen met partner Zentrys genomineerd voor de ‘Outstanding Contribution to Sustainability and Efficiency Award’ bij de DCS Awards. Deze nominatie is een erkenning voor het innovatieve stadsverwarmingsproject in Groningen.

Steeds meer datacenters dragen hun steentje bij aan een duurzamere toekomst. Daarom is QTS Data Centers in Groningen samen met onder andere Zentrys en WarmteStad een innovatief stadsverwarmingsproject gestart. Hierbij wordt de restwarmte van het datacenter van QTS gebruikt om duurzame warmte te leveren aan ruim tienduizend huishoudens, gebouwen en kennisinstellingen in de noordelijke wijken van Groningen. Door het gebruik van restwarmte hoeft er geen aardgas meer gebruikt te worden en wordt de CO2-uitstoot beperkt. Hierdoor draagt het project bij aan de milieudoelstelling van de provincie om in 2035 volledig CO2-neutraal te zijn.

Nominatie DCS Awards

Door deze publiek-private samenwerking zijn QTS Data Centers en Zentrys nu genomineerd voor de ‘Outstanding Contribution to Sustainability & Efficiency Award’ bij de DCS Awards. Richard Kaak, partner binnen Zentrys, is vereerd door de nominatie voor het project. “We werken met QTS en WarmteStad hard aan een duurzame toekomst voor de datacenter-industrie. Het is daarom een grote eer dat we nu samen genomineerd zijn voor deze prijs, aangezien we duurzame oplossingen in en rondom datacenters hoog in het vaandel hebben staan.”

Stijn Grove, managing director Dutch Data Center Association (DDA), is trots op de vele initiatieven die momenteel worden ondernomen door datacenters en het gehele digitale ecosysteem. “Als brancheorganisatie maken we ons sterk voor een nieuwe economie die bovenal duurzaam en open is. Een voorbeeld hiervan is het leveren van restwarmte van datacenters aan zoveel mogelijk huishoudens en publieke voorzieningen. Het stadsverwarmingsproject van QTS Data Centers, Zentrys en WarmteStad laat goed zien wat er allemaal op deze schaal mogelijk is.”

Breng je stem uit

Beide partijen hopen graag de award in de wacht te slepen en roepen daarom iedereen op om haar stem uit te brengen voor de ‘Outstanding Contribution to Sustainability and Efficiency Award’.

Stemmen kan tot vrijdag 5 mei. Klik hier om jouw stem uit te brengen.  

Gerelateerd

Meest gelezen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte over het laatste datacenter nieuws!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste datacenter nieuws