Nieuws

Q8 North-West Europe besteedt IT-omgeving uit aan The Datacenter Group

Q8 North-West Europe besteedt IT-omgeving uit aan The Datacenter Group Q8 North-West Europe, onderdeel van één van de grootste petroleumbedrijven ter wereld, heeft haar ICT-datacenter uitbesteed aan The Datacenter Group (TDCG) in Delft. De ondertekening van het meerjarencontract vond onlangs plaats op het Nederlandse hoofdkantoor van Q8 in Den Haag.

 

Bedrijfszekerheid

De samenwerking met TDCG past in de meerjarenvisie van Q8 om haar klanten en medewerkers van meer innovatieve diensten te kunnen voorzien. Een betrouwbare infrastructuur is hierbij een vereiste. Alf Parmentier, IT Operations Manager bij Q8: “Bij Q8 neemt IT, binnen onze bedrijfsprocessen, een steeds belangrijkere rol in. Denk hierbij aan het digitaliseren van onze services en samenwerkingsmodellen. Het aanbieden van deze digitale diensten aan onze klanten vraagt om een innovatieve IT-omgeving. Inherent hieraan is de groeiende afhankelijkheid van IT, waarbij we ons geen risico’s kunnen permitteren. Het nieuwe datacenter moest daarom aan een aantal technische eisen voldoen, zoals flexibiliteit en een hoge beschikbaarheid.”

Volgens de IT-Manager stak TDCG er tijdens de selectieprocedure met kop en schouders bovenuit. “Het datacenter is gebouwd volgens de TIER 3 norm. Ook is duurzaamheid, net als bij ons, diep verankerd in haar dienstverlening. TDCG heeft aangetoond een betrouwbare partner te zijn, daarom zijn wij erg tevreden met deze nieuwe stap,” aldus Parmentier.

 

Consultancy

Naast beheer van de IT-infrastructuur is TDCG ook nauw betrokken bij de migratie van het Q8-serverpark naar het Delftse datacenter. “Om ons zoveel mogelijk te kunnen richten op onze dienstverlening, laten wij essentiële taken zoals de migratie door TDCG uitvoeren”, stelt Parmentier. De verhuisservice bestaat uit onder andere het opstellen van een plan van aanpak, de fysieke verhuizing, projectmanagement en support.

Edwin Kennedy, CCO bij TDCG vult Parmentier aan: “We merken dat organisaties steeds vaker behoefte hebben aan een totaaloplossing voor hun cloudstrategie. Wij zijn ons daarom meer gaan toeleggen op cloudconsultancy. Of dit nu bestaat uit een conventionle servermigratie of het adviseren bij een hybrid- of private cloud oplossing, wij regelen dit. Deze specialismen en onze jarenlange ervaring in de IT, stellen ons in staat om Q8 veilig te migreren naar hun nieuwe omgeving.”

Alf Parmentier (L) en Edwin Kennedy (R) zijn blij met de samenwerking

Gerelateerd

Meest gelezen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte over het laatste datacenter nieuws!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste datacenter nieuws