Nieuws

 

Peter de Jong: “Wij geven klanten het vertrouwen dat hun koelinstallatie qua bedrijfszekerheid en optimalisatie bij ons in goede handen is.”

Datacenters spelen een onmisbare rol in onze digitale samenleving en economie. Zonder datacenters, geen internet. Maar wie houden het datacenter, en dus het internet, nu eigenlijk draaiende? Om deze vraag te beantwoorden interviewen wij diverse professionals die werkzaam zijn in de datacenter sector.

Peter de Jong (36) is Technical Consultant Datacenters bij SPIE Nederland BV. Als Technical Consultant Datacenter ben je betrokken bij alle fases van een datacenter project. Peter zijn specifieke richting is HVAC (heating, ventilation & air conditioning).

Hoe zou je je baan uitleggen aan je oma?

Onze klanten hebben een grote ruimte met heel veel computers. Deze computers worden warm en kunnen oververhit worden. ik geef de klanten advies over hoe ze deze computers op de juiste manier gekoeld kunnen houden zodat de computers blijven draaien.

Hoe ziet een normale werkdag er uit voor jou?

Geen dag is hetzelfde. Wij zijn gewend om flexibel te werken met een grote mate van zelfstandigheid. Het werken vanuit klantlocatie, thuis of kantoor is afhankelijk van het soort werkzaamheden. Het schrijven van rapportages doe je vaak vanuit een rustige omgeving, terwijl je op klantlocatie vaak bezig bent met advieswerkzaamheden. Verder zijn er periodes in de start van een groot project, dan wordt je opgeslokt door engineering en diverse overleggen.

Wat is je achtergrond (studie/werkervaring) en hoe ben je in deze industrie beland?

Mijn achtergrond/opleiding is in eerste instantie HTS Luchtvaarttechnologie. Na diverse commerciële ervaring heb ik toch besloten graag dichter bij de techniek te blijven. Door verschillende werkgevers heb ik de opleidingen/cursussen Post HBO Luchtbehandeling (TVVL) en een 6-delige cursus hydraulische schakelingen aangeboden gekregen. Ik ben nu zo’n 10 jaar werkzaam binnen de datacenter sector op het gebied van klimatisering.

Wat heeft de grootste indruk op je gemaakt toen je aan deze baan begon?

De omvang van een datacenter en de complexiteit van uitdagingen die je tegenkomt hebben ontzettend veel indruk op mij gemaakt. Als je nieuwsgierig bent kom je in een vrij steile (leuke) leercurve terecht!

Wat vind je het belangrijkste in het werk dat je doet?

Ik vind het belangrijk om onze klanten het vertrouwen te geven dat hun koelinstallatie qua bedrijfszekerheid en optimalisatie bij ons in goede handen is. De klimatisering van een datacenter is een essentieel onderdeel. Het niet juist koelen van servers kan het hele dataverkeer stop zetten. Het is erg belangrijk dat de klant volledig kan vertrouwen op het systeem dat SPIE installeert.

Wat maakt jouw bedrijf een bijzondere werkgever?

SPIE Nederland gaat uit van een grote mate van zelfstandigheid en professionaliteit. Dit wordt verwacht van alle werknemers en worden hier ook heel goed in gefaciliteerd. Andersom zie je dat collega’s hun werk leuk vinden en graag onderling kennis delen en bereid zijn elkaar te helpen.

Wie of wat is jouw grootste inspiratie?

Techniek is mijn grootste inspiratie. Ik hou ervan om te blijven ontdekken en ontwikkelen. Zodoende ben ik naast mijn werk altijd verder aan het leren, bijvoorbeeld over programmeren en regeltechniek.

Aan wie zou je jouw functie aanraden?

Ik zou mijn functie als Technical Consultant aanraden aan mensen die zich kunnen herkennen in de passie voor techniek en altijd willen blijven leren. Het is ook belangrijk dat je het leuk vindt om op de voorgrond te staan en met klanten te praten over de beste technische oplossingen, en deze oplossingen vervolgens helemaal wilt uitwerken en engineeren.

Datacenter paspoort

Peter de Jong: “Wij geven klanten het vertrouwen dat hun koelinstallatie qua bedrijfszekerheid en optimalisatie bij ons in goede handen is.”

Peter de Jong

  • Leeftijd: 36
  • Bedrijf: SPIE Nederland BV.
  • Functie: Technical Consultant Datacenter

Kerntaken:

  • Ondersteuning van business development
  • Klantbehoefte vertalen naar een ontwerp
  • Technisch steun en toeverlaat van de projectmanager
  • Advies over werking koelinstallaties, begeleiding/beoordeling onderaannemers
  • Diverse qua vervanging en aanpassing van bestaande installatie

SPIE Nederland is een dochteronderneming van de SPIE Groep, dé onafhankelijke Europese leider in multitechnische dienstverlening op de gebieden van energie en communicatie. SPIE Nederland begeleidt haar klanten in het ontwerp, de uitvoering, de exploitatie en het onderhoud van netwerksystemen en energie-, infrastructurele-, industriële- en gebouwinstallaties. SPIE Nederland behoort tot de top 3 van technische dienstverleners in Nederland. Bekijk hier de openstaande vacatures.

Gerelateerd

Meest gelezen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte over het laatste datacenter nieuws!