Nieuws

Penta Infra neemt Sungard Datacenter Campus Parijs (Lognes) over

Penta Infra neemt Sungard Datacenter Campus Parijs (Lognes) over

Amsterdam, 16 januari 2023 – Penta Infra, een toonaangevende Nederlandse aanbieder van duurzame en zeer goed verbonden edge en hub datacenters in Europa, heeft de Sungard datacenter campus in Parijs (Lognes) overgenomen. Penta Infra neemt hiermee ook de colocatie business over en zal hoogwaardige datacenter diensten blijven leveren aan het merendeel van het bestaande klantenbestand. Sungard heeft met Penta Infra een service contract getekend voor het gebruik van een deel van de datacenter capaciteit en zal aanwezig blijven als partner in het leveren van managed hosting en andere availability services voor een specifieke set bestaande klanten.

Het in 2015 opgerichte Penta Infra had al een portfolio opgebouwd van 10 datacenters in Duitsland, Nederland en Denemarken. Met de overname van de datacenter campus in Lognes doet Penta Infra haar intrede op de Franse markt. De aanwezigheid op deze belangrijke Europese markt past in de langetermijnstrategie van Penta Infra om het pan-Europees portfolio van edge en hub datacenters verder uit te bouwen.

Parijs, als onderdeel van FLAP, is een van de belangrijkste colocatie markten in Europa en is daarmee de ideale locatie als Penta Infra’s uitvalsbasis in Frankrijk. De carrier en cloud neutrale Lognes datacenter campus is zeer goed verbonden. Dit omvangrijke ecosysteem, inclusief public cloud access, biedt huidige en toekomstige klanten een perfecte basis voor hun digitale transformatie.

De campus met 3 gebouwen, bestaande uit twee datacenters en kantoorruimte, heeft een oppervlakte van meer dan 16.000 m2 en biedt significante mogelijkheden voor uitbreiding. De site zal worden ontwikkeld tot een 10+ MW datacenter. Als een eerste stap zal Penta Infra, met een bewezen track record van het herinrichten en moderniseren van datacenters, direct investeren om de Lognes datacenter faciliteiten te upgraden, uit te breiden naar de hoogste marktstandaarden en deze op de meest duurzame wijze op lange termijn te exploiteren.

Patrick van der Wilt, Chief Commercial Officer bij Penta Infra:
“We zijn erg enthousiast om aan te kunnen kondigen dat we uitbreiden naar Frankrijk, een van de toonaangevende Europese markten. De overname van de datacenter campus in Lognes is een nieuw hoofdstuk in onze ambitie om onze datacenter footprint in Europa te vergroten. Het high profile klantenbestand, een omvangrijk partner ecosysteem dat een breed scala aan connectiviteit en public cloud opties biedt, gecombineerd met de uitbreidingsmogelijkheden op de Lognes campus, positioneert Penta Infra goed voor de ontwikkeling van onze activiteiten in Europa door het bedienen van zowel nationale als internationale klanten. Met investeringen om de faciliteiten te moderniseren en uit te breiden zullen we onze huidige en toekomstige klanten voorzien van een van de meest moderne en duurzame faciliteiten in Europa, waar we Penta Infra Kopenhagen (2022 Award-winnaar “meest duurzame datacenter project in Denemarken”) als referentie zien.”

Over Penta Infra
Penta Infra is een snelgroeiende aanbieder van edge en hub datacenters in Europa en bezit en beheert momenteel 10 duurzame en zeer goed verbonden datacenters in Duitsland, Nederland en Denemarken. De datacenters zijn strategisch gelegen op edge locaties in Berlijn, Hamburg, Düsseldorf, Kopenhagen en andere belangrijke steden, waardoor Penta Infra’s klanten hun eindgebruikers optimale digitale dienstverlening kunnen bieden.

Voor meer informatie:
https://penta-infra.com

Gerelateerd

Meest gelezen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte over het laatste datacenter nieuws!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste datacenter nieuws