Nieuws

Panduit helpt Dutch Data Center Association met onderwijsprogramma om personeelstekort op te lossen

Panduit helpt Dutch Data Center Association met onderwijsprogramma om personeelstekort op te lossen

Amsterdam, 19 januari 2021 – Panduit participeert in het onderwijsinitiatief “Data Center College” van Dutch Data Center Association (DDA) en Eduvelopment om het personeelstekort in de sector te helpen oplossen.

Data Center College biedt een opleidingsprogramma dat bedoeld is om werkzoekenden uit andere sectoren om te scholen tot Data Center Professional. Vanwege het snel toenemende dataverkeer en de 24×7 beschikbaarheid van datacenters, is er continu behoefte aan meer gekwalificeerd personeel. Panduit helpt DDA die behoefte in te vullen door actief bij te dragen aan de opleidingsprogramma’s van deze brancheorganisatie.

 

Kennis toegankelijk maken en delen

Panduit is al 65 jaar gespecialiseerd in het ontwikkelen en verbeteren van communicatie-infrastructuren, van datacenter tot telecomruimte en van desktop tot fabrieksvloer. “Twee belangrijke pijlers van onze cultuur zijn het toegankelijk maken en delen van kennis en samenwerken met partners”, vertelt   Business Director  Roeland Dillen. “Daar geven wij als DDA-lid graag ook in Nederland invulling aan door te participeren in hun educatieprogramma’s om het nijpende tekort aan technisch personeel te verminderen. Zonder goed opgeleid personeel vertraagt namelijk de groei van datacenters en daarmee onze digitale welvaart.”

 

Samenwerking bedrijfsleven en onderwijs

Naast de oprichting van Data Center College ging DDA al eerder de samenwerking aan met MBO-instellingen om jongeren op te leiden voor de beroepen van de toekomst. Zo zijn er afgelopen jaar twee keuzedelen gepubliceerd; Datacenter IT Techniek en Datacenter Facility Engineering. Ook hier is actuele kennis vanuit de branche cruciaal. “Omdat experts van Panduit meewerken aan de totstandkoming van toekomstige standaarden, kunnen wij waardevolle actuele kennis toevoegen aan de opleidingen van DDA”, vervolgt Dillen. “Een voorbeeld daarvan is de aanstelling van onze senior principal engineer Bob Voss door de Ethernet Alliance als voorzitter van de Single Pair Ethernet (SPE) subcommissie.”

 

Meer informatie over het iniatiatief Data Center College is te vinden op www.datacentercollege.com.

 

Over Panduit

Al sinds 1955 staan nieuwsgierigheid en passie voor probleemoplossing centraal in de bedrijfscultuur van Panduit. Met deze ingesteldheid helpen wij bedrijven hun doelstellingen te verwezenlijken en hun succes in de markt uit te bouwen. Panduit ontwikkelt vooruitstrevende oplossingen voor de fysieke, elektrische en netwerkinfrastructuur, die binnen het hele bedrijf worden ingezet, van datacenter tot telecomruimte en van desktop tot fabrieksvloer. Het hoofdkantoor van Panduit bevindt zich in Tinley Park, IL, in de Verenigde Staten en stuurt 112 vestigingen overal ter wereld aan. Met een gevestigde reputatie voor kwaliteit en technologisch leiderschap, in combinatie met een robuust partner-ecosysteem, ondersteunt, onderhoudt en versterkt Panduit bedrijfsgroei in een geconnecteerde wereld. Meer informatie is te vinden op: www.panduit.com.

Gerelateerd

Meest gelezen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte over het laatste datacenter nieuws!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste datacenter nieuws