Nieuws

Overname Interxion door Digital Realty is feit

Overname Interxion door Digital Realty is feit

De overname van het oorspronkelijk Nederlandse Interxion door zijn Amerikaanse branchegenoot Digital Realty is definitief. Hierdoor ontstaat, op Equinix na, de grootste datacenter-specialist in Europa.

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) had een maand geleden al het groene licht gegeven voor de overname waarmee bijna 8,5 miljard dollar is gemoeid. De transactie was snel afgerond na het verstrijken van het ruilaanbod gisteren. De afgelopen tijd heeft op gebied van datacentra een enorme consolidatieslag plaatsgevonden. De schaalvergroting is immens. Bijna alle grote Europese spelers zijn door Amerikanen opgeslokt.

Interxion behoort in Europa tot de voornaamste spelers. Digital Realty kan nu gebruik maken van Interxion’s Europese expertise op gebied van co-locatie en intra-connectiviteit. Interxion heeft datacenters in alle belangrijke Europese hoofdsteden. Voor de komende 1,5 jaar staan verschillende nieuwe datacenters op stapel met een investering van bijna één miljard euro. Digital Realty zat al in Londen en Dublin.

Gerelateerd

Meest gelezen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte over het laatste datacenter nieuws!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste datacenter nieuws