Nieuws

NTT lanceert datacenterdivisie Global Data Centers

NTT lanceert datacenterdivisie Global Data Centers
De van oorsprong Japanse technologieleverancier NTT gaat al zijn datacenterdivisies groeperen. Onder de naam Global Data Centers vallen E-shelter, Gyron, Netmagic, NTT Indonesia Nexcenter, RagingWire en andere datacenterleveranciers die eerder actief waren onder de NTT Communications-vlag.

De divisie biedt daarmee een van de grootste datacenterplatforms in de wereld met meer dan 160 datacenters in ruim twintig landen en regio’s. De nieuwe divisie wordt geleid door Ryuichi Matsuo en kent vier regio’s: Noord- en Zuid-Amerika, Azië/Pacific, EMEA, en India.

‘Met één partner voor hun wereldwijde datacenterbehoeften is het voor klanten gemakkelijker om hun zakelijke doelen te bereiken’, zegt Matsuo. ‘Dat kan in een tijd waarin de cloud enorm groeit en datagebruik zorgt voor een toenemende vraag naar datacentercapaciteit. Daarom brengen we onze wereldwijde datacenteractiviteiten onder in één entiteit die een complete set van datacenteroplossingen en -diensten biedt, die inspelen op de klantvraag.’

Het nieuwe datacenterplatform is in de VS actief in regio’s als Ashburn (Virginia), Sacramento en Dallas, met uitbreidingsplannen voor Silicon Valley, Chicago en Hillsboro (Oregon). In Azië zijn er datacenters in onder meer Tokio, Osaka, Hongkong, Singapore, Cyberjaya, Bangkok en Jakarta. In EMEA biedt NTT locaties in Londen, Amsterdam, Frankfurt, Berlijn, München, Wenen, Zürich, Madrid en Johannesburg. In India zijn er datacenters in Mumbai, Bangalore, Noida, en Chennai.

Klanten hebben in de datacenters toegang tot technologieoplossingen (van datacenter- en netwerkinfrastructuur en applicaties), complete lifecycle-services (van consultancy tot fit-out services tot beheer) en end-to-end managed services.

Gerelateerd

Meest gelezen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte over het laatste datacenter nieuws!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste datacenter nieuws