Nieuws

NorthC en NL-ix breiden samenwerking uit

NorthC en NL-ix breiden samenwerking uit

Den Haag, 8 juli 2021 – NorthC Datacenters (NorthC) en NL-ix gaan de bestaande samenwerking intensiveren. De vestiging van NorthC in Rotterdam Zestienhoven wordt aangesloten op het Europese NL-ix netwerk, waarmee alle tien NorthC datacenters nu zijn verbonden met het netwerk van NL-ix.

NorthC klanten kunnen eenvoudig connecteren met alle netwerken en bedrijven in de honderd meest belangrijke datacenters van Europa die ook op het NL-ix netwerk zijn aangesloten. Tevens kunnen NorthC klanten, door gebruik te maken van de NL-ix diensten, een directe korte verbinding maken met alle netwerken die actief zijn op het internet.

 

De metropoolregio Rotterdam-Den Haag wordt door NL-ix en NorthC al langere tijd als strategisch gezien. Deze regio speelt een steeds grotere rol in de Nederlandse economie, waarbij de bedrijvigheid hier de afgelopen jaren harder is gegroeid dan het landelijke gemiddelde. De regio heeft ook uitstekende kansen om als Smart Digital Region voorop te lopen bij ontwikkelingen zoals het Internet of Things, 5G, de cloud en andere digitale innovaties. Dit alles vraagt om snelle dataverbindingen en moderne datacenters: de essentiële fundamenten van onze digitale infrastructuur.

 

Bart van Aanholt, Chief Commercial Officer bij NorthC, is verheugd met de versterkte samenwerking: “Goede en betrouwbare verbindingen met de buitenwereld zijn essentieel voor onze klanten. NorthC is altijd op zoek naar sterke on-site partners die kwalitatief hoogwaardige diensten aan onze klanten bieden. Met de komst van NL-ix kunnen we onze Rotterdamse klanten nog beter van dienst zijn. We zijn nu bezig met het vergroten van onze capaciteit in Rotterdam, in eerste instantie tot 4,5MW. We zijn klaar om de verdere groei te faciliteren, samen met lokale partners zoals NL-ix”.

 

Marien Keizer, Chief Commercial Officer bij NL-ix, vult aan: ”Ik ben trots dat we met zo’n grote regionale speler als NorthC de samenwerking kunnen voortzetten en uitbreiden. Met de aansluiting van NorthC verbinden wij nu de acht belangrijkste datacenters in de regio Rotterdam-Den Haag met elkaar en met de rest van het NL-ix netwerk en het internet. We zijn vastbesloten een belangrijke rol te blijven spelen in de verdere ontwikkeling en ontsluiting van deze regio. Dat doen we door samen met partners zoals NorthC de groeiende regionale bedrijvigheid hier te ontsluiten naar de buitenwereld en partijen via ons platform te verbinden”.

 

Gezamenlijk genereren de gebruikers van NL-ix in de Rotterdam-Den Haag Metropool 1,2 Tb/s aan verkeer en is de totale aangesloten capaciteit 2,86 Tb/s. Deze sterke positie is mede opgebouwd door de overname van de Rotterdam Internet Exchange (R_ix) in 2018.

Over NorthC

Met tien datacenters is NorthC het grootste regionale datacenterbedrijf in Nederland, dat zowel grote organisaties en overheidsinstellingen bedient, als cloud- en IT-dienstverleners en kleinere ondernemingen. NorthC onderscheidt zich onder andere door een sterke lokale aanwezigheid in de verschillende regio’s, kwalitatief hoogwaardige diensten en maatwerk op het gebied van connectiviteit en hybride cloudoplossingen. Dankzij nauwe samenwerking met regionale IT-partners kan NorthC totaaloplossingen aanbieden die klanten helpen bij hun digitale transformatie. Gezamenlijk hebben de tien vestigingen een totaaloppervlakte van bijna 60.000 m2 en een elektrisch vermogen van 44 megawatt. Kijk voor meer informatie op www.northcdatacenters.com.

 

Over NL-ix
NL-ix is de belangrijkste en grootste geografisch gespreide Interconnect Exchange, het combineert één van de grootste Internet Exchanges met een compleet portfolio aan netwerk, cloud en datacenter Interconnectie diensten. Met behulp van een aantal innovatieve tools stelt NL-ix haar klanten in staat om hun verkeer lokaal, regionaal of internationaal te schalen. Kijk voor meer informatie op https://nl-ix.net.

Gerelateerd

Meest gelezen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte over het laatste datacenter nieuws!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste datacenter nieuws