Nieuws

DDA presenteert nieuwe whitepaper over NIS2

DDA presenteert nieuwe whitepaper over NIS2

De Dutch Data Center Association (DDA) heeft samen met Secior, Honeywell en ATS Global een whitepaper ontwikkeld over de ontwikkelingen rondom NIS2. Daarnaast vindt, als verlengstuk van de whitepaper, op dinsdag 23 mei de Cyber Awareness Summit plaats.   

Datacenters spelen een cruciale rol in onze moderne samenleving. Ze zijn verantwoordelijk voor het opslaan, beheren en verwerken van grote hoeveelheden data die door overheden, bedrijven en burgers worden gebruikt. Zonder datacenters zou onze digitale wereld en economie niet functioneren.

De cruciale positie van datacenters en leveranciers binnen het digitale ecosysteem zorgt ervoor dat deze organisaties vanaf 1 januari 2025 moeten voldoen aan de NIS2-richtlijn. Deze Europese wet is de opvolger van de originele NIS (Network & Information Security) en is van kracht om de cyberveiligheid van organisaties die behoren tot de kritieke infrastructuur te waarborgen.

Datacenters zullen maatregelen moeten nemen om zichzelf te beschermen tegen cyberaanvallen. In deze whitepaper leggen de Dutch Datacenter Association (DDA), Secior, Honeywell en ATS Global uit wat de NIS2-richtlijn betekent voor jouw organisatie, wat de implicaties zijn en welke stappen datacenters moeten nemen om zo aan de NIS2 te voldoen. 

Cyber Awareness Summit – 23 mei

Naar aanleiding van de whitepaper organiseren we op 23 mei 2023 een Cyber Awareness Summit bij ons kantoor. Tijdens deze middag (14.00 tot 16.00 uur) zullen verschillende best practices op het gebied van cybersecurity worden gepresenteerd en krijgen partners en deelnemers inzichten van enkele cybersecurity-experts, zodat jouw organisatie volledig compliant is met NIS2.

Gerelateerd

Meest gelezen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte over het laatste datacenter nieuws!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste datacenter nieuws