Nieuws

Nederland in Europese top 3 met snel internet en digitale economie

Nederland in Europese top 3 met snel internet en digitale economie

Bericht oorspronkelijk van Emerce

Nederland scoort weer in de ranglijsten voor digitale economie en connectiviteit. Na drie jaar afwezigheid is Nederland teruggekeerd in de top 3 van de zogenoemde DESI-index. Ook als het gaat om de gemiddelde internetsnelheid scoort ons land een Europese podiumplaats, zo blijkt uit recente data van M-Lab. De eerste plaats is voor Denemarken. Spanje maakt de top 3 compleet.

De DESI rangschikt Europese landen als het gaat om de kwaliteit van de digitale connectiviteit en infrastructuur, de mate van digitalisering binnen samenleving, bedrijfsleven en overheid en meet ook de digitale vaardigheden van inwoners.

Ons land stijgt onder meer omdat het bedrijfsleven verder digitaliseert. Met gebruik van sociale media, cloudtoepassingen en het benutten van data loopt het bedrijfsleven ten opzichte van de EU voorop. Ook de Nederlandse investeringen in AI en quantum en micro-elektronica versterken onze economische positie.

Ons land scoort hoog qua dekking van snel vast internet (VDSL, VDSL2 vectoring, FttH, DOCSIS 3.0 en 3.1). Samen met Cyprus, Malta, Luxembourg en België bevindt ons land zich in de kopgroep van landen waar meer dan 99% van de huishoudens hiervan gebruik kan maken. Wanneer we alleen kijken naar FttH en DOCSIS 3.1, de zogenaamde VHCN-categorie (Very High Capacity Networks), dan staan we op de zesde plek, na Malta, Luxemburg, Denemarken, Spanje en Letland, met een dekking van boven de 90%.

Voor de hele Unie geldt dat de VHCN-dekking meer dan verdubbelde in de afgelopen drie jaar, dankzij kabelupgrades naar DOCSIS 3.1 en versnelde FttH uitrol. Dat geldt zeker ook voor ons land, waar DOCSIS 3.1 upgrades en uitrol van FttH aan de orde van de dag is.

Gerelateerd

Meest gelezen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte over het laatste datacenter nieuws!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste datacenter nieuws