Nieuws

 

Waar moet ik aan denken als ik een verwerkersovereenkomst opstel?

Waar moet ik aan denken als ik een verwerkersovereenkomst opstel?

Onderhandelen over verwerkersovereenkomsten, wie heeft er tegenwoordig nog nooit met dit bijltje hoeven hakken? Inmiddels iedereen wel zo’n beetje. Het sluiten van een verwerkersovereenkomst is namelijk verplicht wanneer een verantwoordelijke persoonsgegevens laat verwerken door een verwerker.

 

Helaas lijkt het echter tegenwoordig of de verwerkersovereenkomsten eindeloze onderhandelpunten geworden zijn. Is het nu echt nodig om zo veel te onderhandelen? Het antwoord is nee. In de AVG is namelijk precies vastgelegd wat er moet worden afgesproken in een verwerkersovereenkomst, en wat de verantwoordelijkheden van partijen zijn. Echter, loopt het in de praktijk toch vaak niet zo soepel. Dit komt veelal door de keuzevrijheid die de AVG laat, voor de inrichting van de verwerkersovereenkomst en doordat men vaak (stiekem) meer probeert te regelen dan wettelijk verplicht.

Waar moet ik aan denken als ik een verwerkersovereenkomst opstel?

Hiernaast een checklist met vijf tips om door te voeren in verwerkersovereenkomsten om zo min mogelijk hierover te hoeven onderhandelen. Klik op de afbeelding voor de volledige checklist of download kosteloos het Datacenter & Recht 2019 rapport.

Gerelateerd

Meest gelezen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte over het laatste datacenter nieuws!