Nieuws

Milou van den Hout: “We dragen bij aan duurzaamheid en de ontwikkelingsmogelijkheden zijn eindeloos”

Datacenters spelen een onmisbare rol in onze digitale samenleving en economie. Zonder datacenters, geen internet. Maar wie houden het datacenter, en dus het internet, nu eigenlijk draaiende? Om deze vraag te beantwoorden interviewen wij diverse professionals die werkzaam zijn in de datacenter sector.

Milou van den Hout is werkzaam bij Schneider Electric als Talent Acquisition Specialist. Binnen deze rol is zij bezig met het recruiten van nieuw talent voor openstaande vacatures, stageplekken of traineeships. Ook houdt ze zich bezig met employer branding. 

Datacenter paspoort

Milou van den Hout

Kerntaken:

Zonder al het technische gedoe, hoe zou jij uitleggen wat een datacenter is?

Leuke vraag, en aangezien ik zelf geen technische achtergrond heb komt deze vraag goed uit! Ik zie een datacenter als een plek/ruimte waar letterlijk alle data wordt opgeslagen en verwerkt van een bedrijf. Het is een plek waar servers kunnen worden ondergebracht en het datacenter zorgt er vervolgens voor dat deze servers koel worden gehouden en dat ze altijd zijn voorzien van stroom.

Binnen het bedrijf waar ik werk, Schneider Electric, werk ik als recruiter. Dit houdt in dat ik voor openstaande vacatures, stageplekken en traineeship de juiste kandidaten probeer te werven.

Wat kunnen mensen verwachten als ze jouw werk zouden doen?

Ik ben veel bezig met het screenen van kandidaten en cv’s, het opzetten en houden van sollicitatiegesprekken en contractonderhandelingen, maar ook met het opzetten van traineeships en het contact met universiteiten en hogescholen. Dit vind ik een heel leuk onderdeel van mijn job! Hierdoor kom ik veel in contact met jonge talenten en kan ik hen informeren en vertellen over de mooie kansen die Schneider Electric biedt. Een van onze meest belangrijke kernwaarden is Learn Every Day. En dit is ook echt zo! Binnen Schneider zijn er eindeloze ontwikkelingsmogelijkheden door onder andere het learningaanbod van 10.000+ e-learnings in verschillende domeinen. Schneider draagt graag bij aan jouw ontwikkeling. 

Welke interesses hebben jou in de richting van deze functie en sector gebracht?

Ik heb een studieachtergrond in beleid, communicatie en organisatie. Ik vind het erg interessant om naar de behoeftes van een organisatie te kijken en te zoeken naar de juiste match. Daarnaast vind ik het heel belangrijk dat kandidaten een goede ‘candidate experience’ hebben als zij solliciteren bij Schneider Electric. Dit is ook belangrijk voor de juiste binding. Daarnaast is Schneider een ontzettend mooi bedrijf om voor te werken. Want we dragen allemaal ons steentje bij aan energie-efficiëntie en duurzaamheid, dit trekt mij aan in deze sector!

Je kunt wel zeggen dat je voor jouw functie veel contact hebt met verschillende mensen! 

Jazeker! Ik sta in contact met veel potentiële nieuwe werknemers maar ook de managers die een vacature willen openzetten. Dit kunnen managers binnen de gehele organisatie zijn. Zo ook bijvoorbeeld op de afdeling die zich specifiek richt op datacenters. Door met diverse segmenten en businessunits in contact te staan, is mijn werk erg gevarieerd!

Je zei al dat duurzaamheid en de energietransitie een belangrijke rol speelt bij Schneider Electric?

Zeker! Als specialist in digitale energiemanagement- en automatiseringsoplossingen staat efficiëntie en duurzaamheid voor ons centraal. Voor woningen, gebouwen, datacenters, infrastructuur en industrieën bieden wij toonaangevende technologieën, software en lifecycle services. Met ons open platform en geïntegreerde oplossingen helpen wij klanten bij het maximaliseren van beschikbaarheid, het versnellen van processen en het realiseren van energiebesparing. De vraag naar energie zal naar verwachting in 2040 zijn verdubbeld. Bij Schneider Electric vinden we dat iedereen op de wereld recht heeft op toegang tot veilige en duurzame energie. Daarom zetten wij ons in voor energie-efficiëntie en duurzaamheid.

Schneider Electric leidt de digitale transformatie van energiebeheer en automatisering in huizen, gebouwen, datacenters, infrastructuur en industrieën. Met een wereldwijde aanwezigheid in meer dan 100 landen is Schneider de onbetwiste leider in energiebeheer – middenspanning, laagspanning en veilige stroom, en in automatiseringssystemen. We bieden geïntegreerde efficiëntie-oplossingen, waarbij energie, automatisering en software worden gecombineerd. Bekijk openstaande vacatures.

Gerelateerd

Meest gelezen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte over het laatste datacenter nieuws!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste datacenter nieuws