Nieuws

Meiden stappen tijdens Girls’Day in de wereld van E-Gaming

Meiden stappen tijdens Girls’Day in de wereld van E-Gaming

Tijdens Girls’ Day openen tal van bèta-, technische en ICT-bedrijven hun deuren voor meisjes van 10 tot 15 jaar. Girls’ Day is een initiatief van VHTO, het Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek, om meisjes op jonge leeftijd kennis te laten maken met bèta, techniek en ICT. Het jaarlijkse evenement vindt dit jaar plaats op donderdag 15 april 2021. Zo organiseren ook datacenterleverancier Interxion: A Digital Realty Company, tech bedrijf Dell Technologies en brancheorganisatie Dutch Data Center Association met hun spin-off  Girls & Games Day.

Vanuit het Rabo E-Sports Stadium, de grootste E-sports arena van West-Europa, bieden deze organisaties een gevarieerd educatief programma dat live gestreamd wordt naar de leerlingen van een aantal scholen in Nederland. De meiden maken op een leuke, toegankelijke manier kennis met de bèta/technische werkzaamheden in de dagelijkse beroepspraktijk in de digitale sector, waaronder de datacenterbranche en de online gaming industrie.

Onderdeel van het 1,5 uur durende studio programma vanuit de imposante E-sports arena is dat de meisjes in gesprek gaan met vrouwelijke rolmodellen binnen de ICT sector. Er worden live interviews gedaan met Ilse van Asperdt van JIVC, het IT bedrijf van Defensie, die E-sports inzet voor trainingen en recruitment, Floor Vink van IT studiegids TekkieWorden over studeren in tech en Daley Jager van i3d.net die onder andere de hosting verzorgen van één van de grootste game organisaties ter wereld. Aan het einde van de inspirerende sessie nemen de meiden van diverse klassen het tegen elkaar op in een virtuele datacenter game, ontwikkeld door TUDelft studenten in opdracht van VHTO & Interxion.

E-Sports en de toekomst

Het event wordt georganiseerd vanuit de H20 E-sports Campus, waarvan het Rabo E-sports Stadium een belangrijk onderdeel is. Vanuit deze hub, die verbonden is met het onderwijs en diverse creative tech startups bevat, wordt de nieuwe generatie e-sporters getraind en opgeleid. E-sports is een groeimarkt waar jeugd zich sterk mee verbonden voelt. Gamers, e-sporters en influencers zijn de ontwikkelaars van de toekomst. De ideale locatie om meiden kennis te laten maken met de wereld achter gamen, de cloud en bijbehorende beroepen. Al deze disciplines bieden veelbelovende baanperspectieven voor de nieuwe generatie vrouwen. De initiatiefnemers roepen daarom op om nu de krachten te bundelen om deze beroepen onder de aandacht te brengen bij deze groep.

Gerelateerd

Meest gelezen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte over het laatste datacenter nieuws!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste datacenter nieuws