Nieuws

 

Margriet van Tuyll: “Hoe gaaf is het om op internationaal niveau aan het internet te werken?”

Datacenters spelen een onmisbare rol in onze digitale samenleving en economie. Zonder datacenters, geen internet. Maar wie houden het datacenter, en dus het internet, nu eigenlijk draaiende? Om deze vraag te beantwoorden interviewen wij diverse professionals die werkzaam zijn in de datacenter sector.

Margriet van Tuyll (46) is specialist op het gebied van commercieel vastgoed. Of eigenlijk commercieel digitaal vastgoed; Margiet is namelijk verantwoordelijk voor het rendement van de acht Nederlandse datacenters van Digital Realty. Meer over deze rol op het snijvlak van technologie en vastgoed lees je in onderstaand interview.

Kun je ons vertellen over jouw rol?

Als Senior Asset Manager maak ik deel uit van het Global Portfolio Management team, waarbij ik verantwoordelijk ben voor het rendement van het datacenter portfolio van Digital Realty in Nederland. Dat houdt in dat ik mij richt op de financieel commerciële kant van de business. Ik onderzoek bijvoorbeeld nieuwe investeringen en kijk tegelijkertijd hoe we de kosten laag kunnen houden. Daarnaast ben ik ook betrokken bij de commerciële onderhandelingen van nieuwe deals. Daarbij houd ik de markt goed in de gaten: wat gebeurt er met onze klanten, welke behoeftes en belangen hebben ze en hoe veranderen deze?

Wat trekt jou aan in die rol?

Het is een echte spilfunctie en stakeholder management is dan ook erg belangrijk. Zo werk ik nauw samen met onze Sales teams aan nieuwe deals, heb ik veel contact met onze klanten en werk ik intensief samen met onze Design & Construction teams aan nieuwe projecten. Daarnaast werk ik voor de kostenbeheersing voornamelijk samen met de Operations teams en voor de financiële rapportages met de analisten van Finance. Je kunt veel kanten op in een datacenter, zoals je ziet!

Hoe ben je op het pad van Digital Realty beland?

Ik heb Planologie gestudeerd op de Universiteit van Amsterdam met daarbij een specialisatie in commercieel vastgoed. Na mijn studie wilde ik heel graag ervaring opdoen in het buitenland en ben ik het avontuur aangegaan in Australië. Ik ben o.a. bij CBRE aan de slag gegaan en over de jaren heb ik veel geleerd op het gebied van asset management en project management. Uiteindelijk ben ik na zes jaar teruggegaan naar Amsterdam waar ik in 2011 bij Digital Realty aan de slag ging als Property Manager in het Europese internationale team. Dat was een bijzondere tijd, ik was namelijk de eerste werknemer in Nederland, aangezien het bedrijf destijds begon aan een uitbreiding van de Nederlandse portfolio. Inmiddels is onze portfolio gegroeid van drie naar acht datacenters en ook de negende is inmiddels in aanbouw. Die eerste jaren heb ik veel geleerd over de operationele kant van het datacenter, wat cruciaal is in mijn huidige functie.

Wat was jouw ervaring na die eerste jaren in de datacenter sector?

Dat het een enorm interessante markt waarin zowel de techniek als de markt zelf continu veranderen. Stilstand is achteruitgang in deze sector, en dat geldt ook voor de mensen die er in werken. Je moet je dus blijven ontwikkelen! Bovendien is ‘digitaal’ vastgoed als concept ook redelijk uniek. Dat wordt zo genoemd omdat we in essentie de huisvesting van digitale toepassingen verzorgen. Aangezien ik vanuit mijn studie een interesse heb in vastgoed maakt dat het voor mij een bijzondere branche om in te werken.

Wat is voor jou een belangrijke voorwaarde in je werk?

Werken in een internationaal klimaat heeft altijd mijn voorkeur heeft gehad en mijn terugkeer naar Nederland heeft dat vuurtje zeker niet gedoofd. Digital Realty sloot perfect aan bij mijn wensen, omdat je hier op internationaal niveau werkt en er veel kansen zijn om je te ontwikkelen. Hoe gaaf is het bovendien om op wereldwijd niveau aan het internet te werken? In 2012 werd er intern gezocht naar mensen om te helpen met het opzetten van drie nieuwe datacenters in Sydney en Melbourne. Zonder enige aarzeling heb ik mijn hand opgestoken en binnen twee maanden heb ik het vliegtuig gepakt naar Australië en heb ik daar een paar jaar met veel plezier gewerkt. Dat internationale karakter vind ik overigens ook terug in mijn werk in Nederland omdat onze klanten zich overal ter wereld bevinden.

Aan wie zou jij deze functie aanraden?

Werken in de datacenter sector is interessant voor iedereen die nieuwsgierig is naar technologie en digitale ontwikkelingen. Als je daarnaast ook nog interesse hebt in de vastgoed kant, dan is de rol die ik momenteel heb een schot in de roos.

Datacenter paspoort

Margriet van Tuyll: “Hoe gaaf is het om op internationaal niveau aan het internet te werken?”

Margriet van Tuyll

  • Leeftijd: 46
  • Achtergrond: Planologie
  • Bedrijf: Digital Realty
  • Functie: Senior Asset Manager

Kerntaken:

  • Verantwoordelijk voor het rendement van de datacenters
  • Onderzoeken nieuwe investeringen
  • Optimaliseren kostenbeheer
  • Uitvoeren marktanalyses

Digital Realty vestigde de wereldwijde standaard voor datacenters en ondersteunt nu de datacenter-, colocatie- en interconnectie strategieën van meer dan 2.300 organisaties in Noord-Amerika, Europa, Azië en Australië. Haar klanten zijn bedrijven van elke omvang, in sectoren variërend van cloud- en informatietechnologie diensten, communicatie en sociale netwerken tot financiële diensten, productie, energie, gezondheidszorg en consumentenproducten. Benieuwd naar de carrièremogelijkheden bij Digital Realty? Bezoek dan ook eens www.digitalrealty.nl/about/careers.

Gerelateerd

Meest gelezen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte over het laatste datacenter nieuws!