Nieuws

 

Marc Corbeek: “Zeker nu met de pandemie besef ik mij hoe gaaf het is om in de digitale sector te werken”

Marc Corbeek: “Zeker nu met de pandemie besef ik mij hoe gaaf het is om in de digitale sector te werken”

Datacenters spelen een onmisbare rol in onze digitale samenleving en economie. Zonder datacenters, geen internet. Maar wie houden het datacenter, en dus het internet, nu eigenlijk draaiende? Om deze vraag te beantwoorden interviewen wij diverse professionals die werkzaam zijn in de datacenter sector.

Marc Corbeek werkt als Accountmanager bij Rittal B.V. en focust zich op de Nederlandse datacenters. Hiervoor is hij een centraal contact voor de datacenter relaties binnen Rittal B.V., adviseert hij klanten en bewaakt hij de salestargets. 

Datacenter paspoort

Marc Corbeek

  • Leeftijd: 35
  • Bedrijf: Rittal B.V.
  • Functie: Accountmanager Nederland Datacenters

Kerntaken:

  • Het leggen en onderhouden van contacten van alle datacenter relaties binnen Nederland
  • Het adviseren van de klanten en relaties
  • Samenwerkingen opzoeken met strategische partners om samen met de klant tot een gezamenlijk doel te komen
  • Bewaken en sturen van de salestargets voor het marktsegment datacenters

Jij werkt als Accountmanager Datacenters bij Rittal B.V., wat houdt jouw rol precies in en waar bestaan je werkzaamheden uit?

Als Account Manager Datacenters ben ik verantwoordelijk voor alle relaties en de business rondom de klanten en hun datacenters. Mijn baan is nationaal en internationaal georiënteerd omdat de Nederlandse datacenter sector een belangrijke rol speelt in de mondiale IT-infrastructuur.

Rittal is een wereldspeler op het gebied van racks, koeling en power oplossingen voor IT-infrastructuur en is ervaren in samenwerkingen op nationaal en internationaal niveau. Als verbindende factor zorg ik ervoor dat we op deze niveaus aan de klantvraag en de klantbehoefte kunnen voorzien. De oplossingen van Rittal worden toegepast op veel verschillende onderdelen binnen de infrastructuur van een datacenter. Het is mijn verantwoordelijkheid om samen met mijn team ervoor te zorgen dat onze producten porfolio continu aan de hedendaagse wensen en eisen van de klanten voldoet.

Daarnaast ben ik druk met de klanten en relaties adviseren, bijvoorbeeld op het gebied van standaardisatie zodat zij ook hun business kosten efficiënt, flexibel en met continuïteit kunnen uitbouwen. Daarbij is het belangrijk dat ik veel weet van de markt en de strategie die een klant heeft. Een belangrijk onderdeel van mijn werk is om samenwerkingen op te zoeken met sterke, bekende partners binnen en buiten Nederland om de klant maximaal te ondersteunen in het behalen van hun doelen. Ik ben veel in gesprek met mijn bestaande netwerk, veelal op locatie bij een klant of op events, om de positie van Rittal te versterken en uit te bouwen in de datacenter sector.

 

Wat vind je het leukste aan deze baan?

Ik vind mijn baan om meerdere aspecten leuk. Wat ik vooral leuk vind is dat ik mijn enthousiasme en creativiteit kwijt kan in het maken van nieuwe relaties met als doel een langdurige samenwerking aan te gaan. Dit vergt een open houding naar elkaar om echt samen datgene te bereiken waar we op kunnen bouwen. Dit proces is veelal intensief en je leert elkaar echt kennen als mens en bedrijf. Dat  menselijke aspect is voor mij een enorme drijfveer. Ook de vrijheid hierin spreekt mij enorm aan. Het is zeker geen 9 tot 5 baan en naast dat ik relatief veel bij de klant aan tafel zit, ben ik ook met regelmaat op kantoor in Zevenaar.

Vooral nu in de tijd van een pandemie uitbraak besef ik mij weer hoe gaaf de sector is waar wij in werken. Mijn kinderen krijgen thuis digitaal onderwijs, mogelijk gemaakt door de mensen van het onderwijs en ondersteund door de techniek van onder andere het datacenter. De rest van het gezin werkt (bijna) op eenzelfde manier door en heeft meetings en kan via VoIP gewoon bereikbaar blijven. Hiermee zijn we als sector een zeer belangrijk onderdeel van de economie.

 

Wat vind je het leukste aan dit bedrijf?

De producten en diensten die Rittal levert aan de datacenters en de IT-wereld zijn een belangrijk onderdeel binnen de IT-infrastructuur. De manier waarop we onze kennis delen, van Edge tot Cloud, is natuurlijk supergaaf. De oplossingen die Rittal levert zijn een cruciaal onderdeel van de klant en de kansen die hieruit ontstaan worden hier goed onderzocht en vertaald naar een klantgerichte oplossing.

Rittal heeft eigen gecertificeerde laboratoriums waarin we heel zorgvuldig werken aan onze producten met als kenmerk kwaliteit. In de datacenterwereld is er grote sprake van een groeimarkt en daarbij een enorme ambitie van de sector. Dit levert ontzettend veel kansen op. Daarnaast is er binnen Rittal ook de mogelijkheid om jezelf te verrijken met kennis door bijvoorbeeld scholing, training of cursussen te volgen. Dit wordt enorm gestimuleerd en je ziet dat je samen groeit. Dat is erg gaaf om te zien! De zelfstandigheid van mijn baan in combinatie met de intensieve samenwerking met mijn IT-sales en productmanagementteam vind ik een perfecte combinatie. 

 

Wat zijn jouw ambities binnen de sector en wat zou je iemand meegeven die nieuw is in deze sector?

Mijn ambities zijn om mezelf te blijven ontwikkelen in deze sector en een bijdrage te leveren in deze gave sector door mijn kennis te blijven delen en bedrijven te blijven helpen. Dit is ook iets wat ik mee zou willen geven aan iemand die nieuw is in deze sector. De datacenterwereld groeit en ontwikkelt zich zo snel dat je altijd kunt blijven leren en dat er altijd weer nieuwe dingen bijkomen.

In deze snelle en sterke groeimarkt komen genoeg kansen voorbij om je ambities te vervullen. Er zijn genoeg mooie uitdagingen en zo kan ik met mijn opgedane kennis genoeg stappen maken in deze sector. En binnen Rittal zijn deze kansen er volop.  We behoren niet voor niets al jaren in de top van ‘the great place to work’!

Rittal, met hoofdkantoor in Herborn, Hessen, Duitsland, is een toonaangevende wereldwijde leverancier van oplossingen voor industriële behuizingen, stroomverdeling, klimaatbeheersing en IT-infrastructuur, evenals software en diensten. In Nederland bevindt het hoofdkantoor van Rittal zich in Zevenaar. Rittal-oplossingen zijn te vinden in meer dan 90 procent van alle industriële sectoren wereldwijd. Systemen van Rittal worden ingezet in verschillende industriële en IT-toepassingen, waaronder verticale sectoren zoals de transportsector, energieopwekking, mechanische en fabriekstechniek, IT en telecommunicatie.  Bekijk hier de openstaande vacatures.

Gerelateerd

Meest gelezen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte over het laatste datacenter nieuws!