Nieuws

IT, datacenters en voetbal komen samen tijdens Girls’ Day 2024

IT, datacenters en voetbal komen samen tijdens Girls’ Day 2024

De Dutch Data Center Association (DDA), Digital Realty en Dell Technologies ontvangen tijdens Girls’ Day 2024 op 11 april in Amsterdam meer dan veertig meiden van het Keizer Karel College uit Amstelveen om de IT-wereld van datacenters te ontdekken. 

Tijdens Girls’ Day op donderdag 11 april openen door heel Nederland bèta-, technische, IT-bedrijven én technische of IT-afdelingen van bedrijven hun deuren voor meisjes van 10 tot 15 jaar. Het doel van deze dag is om meer meiden te enthousiasmeren voor een technische profielkeuze en vervolgstudie. Ook dit jaar doen de Dutch Data Center Association (DDA), brancheorganisatie voor Nederlandse datacenters, Digital Realty en Dell Technologies mee aan het initiatief. Meer dan veertig meiden uit de vwo brugklas van het Keizer Karel College uit Amstelveen komen die dag naar het datacenter van Digital Realty op het Amsterdam Science Park.    

Humanoïde voetbalrobots

De leerlingen maken op verschillende manieren kennis met de wereld van IT en Techniek. Zo gaan de meiden onder andere op bezoek bij het Dutch NAO Team. Het team, bestaande uit bachelor- en masterstudenten van de Universiteit van Amsterdam, programmeert Nao’s (humanoïde robots) en doet mee aan internationale voetbalwedstrijden. De klassen krijgen van het team een demonstratie, zodat ze van dichtbij zien hoe IT, techniek en sport steeds meer met elkaar verweven raken. Verder krijgen ze een rondleiding in het datacenter van Digital Realty. Zo zien ze van dichtbij allerlei serverruimtes en krijgen ze de ins en outs te horen over wat er binnen een datacenter gebeurt. En gaan ze met een VR-bril op racken & stacken als echte engineers.

Melissa Scholten, Sr. Communications Manager bij Digital Realty, blikt alvast vooruit op de aankomende editie van Girls’ Day: “Net als voorgaande jaren kijken we altijd uit naar deze dag. Wij vinden het belangrijk dat we investeren in de toekomst en bewustwording onder jonge meisjes, en jongens, hoort hier zeker bij. Dit initiatief draagt hier aan bij en wij openen dan ook graag onze deuren voor de leerlingen.”

Vanzelfsprekendheid vergroten

“De reden waarom we graag mee willen doen met Girls’ Day is om de vanzelfsprekendheid te vergroten dat vrouwen kiezen om te werken in de techniek. Door de leerlingen vroeg al kennis te laten maken met bedrijven waar het normaal is dat hier vrouwen werken, vergroot je deze vanzelfsprekendheid”, laat ir. Dion Lembekker, technator en docent Ontwerp en Onderzoek van het Keizer Karel College in Amstelveen, weten.

Dell Technologies kijkt er elk jaar naar uit om samen met Digital Realty en de DDA Girls’ Day te organiseren. “Nog steeds zijn veel meiden zich niet bewust van de carrièremogelijkheden binnen de IT sector, vaak vanwege een gebrek aan vrouwelijke voorbeelden in hun directe omgeving. Dit leidt tot minder meisjes die kiezen voor een beroep in de IT, waardoor potentieel talent onbenut blijft”, vertelt Lieke Hamers, Chief Technology Officer.   

Ook de Dutch Data Center Association (DDA), de brancheorganisatie voor datacenters, onderschrijft hoe belangrijk het is dat meiden op jonge leeftijd kennismaken met IT en techniek. “Als brancheorganisatie zetten we ons hard in om de vertegenwoordiging van vrouwen in onze sector te vergroten. We boeken al veel vooruitgang en door initiatieven zoals Girls’ Day zorgen we ervoor dat meer meiden geënthousiasmeerd worden voor het vak”, zegt Stijn Grove, Managing Director.

Klik hier om de teaser van Girls’ Day 2024 te bekijken!

Gerelateerd

16-03-2021

Meiden stappen tijdens Girls'Day in de wereld van…

Tijdens Girls’ Day openen tal van bèta-, technische en ICT-bedrijven hun deuren voor meisjes van 10 tot 15 jaar. Girls’ Day is een initiatief…

Meest gelezen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte over het laatste datacenter nieuws!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste datacenter nieuws