Nieuws

 

Interconnect breidt datacenter in Eindhoven stevig uit

Interconnect breidt datacenter in Eindhoven stevig uit IaaS-specialist Interconnect breidt zijn datacentercapaciteit in Eindhoven stevig uit. Met Eindhoven2 biedt het bedrijf op zijn locatie in Zuidoost- Brabant zometeen 2.200 racks en maar liefst 6.000 vierkante meter datacenteroppervlakte. Interconnect gaat van negen naar achttien zalen en van drie naar elf MW.

“De uitbreiding in Eindhoven is nodig om ons continu groeiende klantenbestand optimaal te bedienen”, zegt Rob Stevens, algemeen directeur van Interconnect. “De vraag naar colocatie datacentercapaciteit blijft groeien. Daarbij hebben we in de regio uitstekende faciliteiten als het gaat om ruimte en stroomvoorziening. Het datacenter is bovendien voorbereid op de uitkoppeling van restwarmte, hierbij leveren wij een belangrijke bijdrage aan de circulaire economie. We kunnen klanten hier probleemloos voorzien van capaciteit, connectiviteit en security met alle dienstverlening die daarbij hoort. Daarnaast biedt het nieuwe datacenter ruimte aan de IaaS omgeving van Interconnect. In 2018 waren we namelijk de snelst groeiende IaaS-leverancier en na Microsoft Azure en AWS de populairste IaaS-aanbieder in Nederland. We blijven werken aan onze ambitie om voorop te lopen in IaaS-dienstverlening met een hoogwaardig private IaaS-platform, dat voldoende flexibiliteit en schaalbaarheid biedt om de toename in ons klantenbestand structureel te ondersteunen. Deze ambitie werd recent opnieuw onderstreept door de nominatie van Best Cloud VMware Partner of the Year 2018 door onze partner VMware.”

Bekijk ook de video:

 

Over Interconnect

Interconnect is specialist in IaaS- en aanvullende diensten en opgenomen in de top tien van IaaS-leveranciers in Nederland. Interconnect is in deze ranglijst de enige puur Nederlandse speler.

Met een sterke focus op private IaaS, inclusief alle security en connectiviteit, is Interconnect de professionele businesspartner voor bedrijven en organisaties die zoeken naar een betrouwbaar fundament voor hun kritieke IT-infrastructuur. Het bedrijf beschikt over eigen datacenters in Den Bosch en Eindhoven met een eigen glasvezelnetwerk in beide regio’s.

Naast hoogwaardige technologie voorziet Interconnect in diepe en brede technische kennis en expertise en helpt het bedrijf klanten als Trusted Advisor om de juiste oplossing te koppelen aan hun marktvraag. Zo kunnen klanten hun innovatievermogen versterken.

Gerelateerd

Meest gelezen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte over het laatste datacenter nieuws!