Nieuws

 

Ilse Roosenboom: “Op de juiste manier omgaan met data wordt in onze huidige maatschappij van steeds groter belang, de datacenter sector voorziet in deze behoefte.”

Ilse Roosenboom: “Op de juiste manier omgaan met data wordt in onze huidige maatschappij van steeds groter belang, de datacenter sector voorziet in deze behoefte.”

Datacenters spelen een onmisbare rol in onze digitale samenleving en economie. Zonder datacenters, geen internet. Maar wie houden het datacenter, en dus het internet, nu eigenlijk draaiende? Om deze vraag te beantwoorden interviewen wij diverse professionals die werkzaam zijn in de datacenter sector.

Ilse Roosenboom werkt als security manager bij Interxion en is verantwoordelijk voor alle aspecten van fysieke beveiliging binnen Interxion Nederland. Als security manager schakelt ze continu tussen de operationele en meer tactische en strategische vraagstukken.  

Datacenter paspoort

Ilse Roosenboom-1

Ilse Roosenboom

  • Leeftijd: 27
  • Bedrijf: Interxion
  • Functie: Security Manager

Kerntaken:

  • Managen van alle beveiligingsactiviteiten voor Interxion Nederland
  • Processen ontwikkelen en optimaliseren
  • Ondersteuning bieden aan klanten en collega’s uit binnen- en buitenland
  • Beleid bepalen en bijstellen

Hoe ziet jouw dag eruit als Security Manager?

Sinds 2018 ben ik bij Interxion werkzaam als Security Manager. In deze functie ben ik verantwoordelijk voor alle aspecten van fysieke beveiliging binnen Interxion Nederland. Ik schakel continu tussen de operationele en de meer tactische en strategische vraagstukken. De ene dag ben ik bezig met het uitdenken van een nieuw beleid, bijvoorbeeld op het gebied van toegangscontrole, terwijl ik de volgende dag bezig ben met het invoeren van gegevens ten behoeve van een nieuw project. Dit doe ik niet alleen, maar samen met mijn team van onze Security Coördinatoren Peter en Robbie. Robbie is al langere tijd werkzaam bij Interxion en is voor ons team van onschatbare waarde omdat hij alle fases van Interxion heeft meegekregen.

Wat is je achtergrond en hoe ben je in deze industrie beland?

In 2011 ben ik voor Securitas Beveiliging gaan werken als Objectbeveiliger. Ik vond de beveiliging een heel interessant vak en besloot dat ik mij graag verder wilde ontwikkelen. Ik heb gekozen voor de Bachelor Bedrijfskunde welke ik gedaan heb naast mijn werk als Objectbeveiliger. De keuzemogelijkheden binnen de opleiding heb ik afgestemd op het vakgebied. Ik heb mij gespecialiseerd in Internal Auditing, Governance, Compliance, Riskmanagement en Managerial Controls. Toen ik mijn opleiding en stage volledig had afgerond heb ik bij Securitas de kans gekregen om Operationeel Manager te worden. Dit heb ik twee jaar met heel veel plezier mogen doen. Toch miste ik de binding met de beveiliging en ik was op zoek naar een uitdaging waarin ik andere aspecten van management kon ervaren en vandaar dat ik uiteindelijk op zoek ben gegaan naar een andere uitdaging. Toen ik de vacature van Security Manager zag bij Interxion, had ik meteen het gevoel dat deze functie me op het lijf geschreven was. Werken in een procesgeoriënteerde omgeving en een concrete bijdrage leveren aan de veiligheid van een bedrijf is wat mij heel erg aanspreekt.

Wat vind je het leukste aan je baan?

Het leukste vind ik dat je snel moet kunnen schakelen tussen de lange en de korte termijn doelstellingen. Elke dag is anders en van te voren weet je niet wat er die dag gaat gebeuren. Dat maakt deze baan zeer dynamisch. Ik vind het leuk dat ik veel met klanten kan werken en dat ik veel vrijheid krijg om invulling te geven aan mijn functie. Ook de verantwoordelijkheid, eindverantwoordelijke voor Security binnen Interxion Nederland, die ik in deze rol draag vind ik elke dag super uitdagend. In mijn rol ben ik de leidinggevende van mijn team en ben ik bijvoorbeeld ook verantwoordelijk voor de budgetten en financien van mijn afdeling.

Ik word heel goed geholpen door mijn collega’s binnen Interxion en door onze beveiligers, teamleads en accountmanagers Marco en Riccardo van Workrate. Het is ontzettend leuk om te kunnen schakelen met alle afdelingen om zo gezamenlijk een doel te bereiken.

Wat maakt een grote internationale speler in de datacenter sector zoals Interxion een bijzondere werkgever?

Interxion is een bedrijf wat ontzettend hard groeit en grote ambities heeft binnen de datacenter sector. Ik vind het heel erg uitdagend dat ik daar op mijn niveau een bedrage aan mag leveren. Interxion heeft een hele open bedrijfscultuur waardoor het samenwerken met de verschillende afdelingen heel gemakkelijk en prettig verloopt. Ik heb fijne collega’s om mij heen en dat geeft elke dag het gevoel dat wij gezamenlijk aan het werk zijn om goede resultaten te behalen.


Wat maakt de combinatie van beveiliging en datacenters zo uniek?

Beveiliging in een datacenter is van cruciaal belang en één van de vijf pijlers van een colocatie datacenter van Interxion, de andere vier zijn power, koeling, connectiviteit en community. De betrouwbare, en toch flexibele inrichting van de beveiliging en de correcte uitvoer van de procedures van het datacenter is dan ook vaak een reden voor klanten om voor Interxion te kiezen. Onze processen zijn volledig afgestemd om aan de interne en externe eisen te kunnen voldoen. Het is een markt die op dit moment volop in beweging is en dat ook de komende jaren nog zal zijn. Op de juiste manier omgaan met data wordt in onze huidige maatschappij van steeds groter belang, de datacenter sector voorziet in deze behoefte.

Wat voor persoon moet je zijn om Security Manager te worden?

Ik zou de functie aan iedereen willen aanraden die affiniteit heeft met beveiliging en techniek en zich op een hoger niveau hierin willen verdiepen. Je moet niet bang zijn om ergens een mening over te vormen of om een knoop door te hakken. Een achtergrond binnen de beveiliging is heel fijn om te hebben, dit maakt het schakelen tussen onze beveiligers en de rest van de organisatie makkelijker. Onze beveiligers zijn de oren en ogen en zij helpen ons zaken aan te kaarten waardoor Interxion de kwaliteit van de gehele operationele dienstverlening hoog kan houden.

Interxion is een toonaangevende leverancier op het gebied van carrier en cloud neutrale datacenter diensten voor de grootste bedrijven ter wereld. In 11 landen en 13 steden helpen zij met 50 datacenters bedrijven en organisaties om hun bereik uit te breiden naar nieuwe markten. Wil jij werken voor deze grote internationale speler? Bekijk dan ook eens de vacature pagina.

Gerelateerd

Meest gelezen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte over het laatste datacenter nieuws!