Nieuws

IAE brengt nieuw onderzoek uit naar het wereldwijde energiegebruik van datacenters

IAE brengt nieuw onderzoek uit naar het wereldwijde energiegebruik van datacenters

De IAE, het Internationaal Energie Agentschap, heeft deze week hun jaarlijkse update gepubliceerd over het wereldwijde energiegebruik van datacenters en datatransmissienetwerken.

Ze zien dat het wereldwijde internetverkeer tussen februari en medio april 2020 met bijna 40% is gestegen, dankzij de groei van videostreaming, videoconferencing, online gaming en sociale netwerken. Deze groei komt bovenop de stijgende vraag naar digitale diensten in het afgelopen decennium: sinds 2010 is het aantal internetgebruikers wereldwijd verdubbeld, terwijl het wereldwijde internetverkeer is vertienvoudigd.

Snelle verbeteringen van de energie-efficiëntie hebben er echter toe bijgedragen dat de groei van de vraag naar energie vanuit datacenters en datatransmissienetwerken, die elk ongeveer 1% van het wereldwijde elektriciteitsverbruik in 2019 voor hun rekening namen, werd beperkt. Sterke inspanningen van de overheid en de industrie samen op het gebied van energie-efficiëntie, de aankoop van hernieuwbare energie en Research, Development & Deployment zijn noodzakelijk om de groei van de vraag naar energie en de emissies in het komende decennium te beperken.

Bron: IEA. All Rights Reserved


Lees hier het volledige verslag:

www.iea.org/reports/data-centres-and-data-transmission-networks

Gerelateerd

Meest gelezen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte over het laatste datacenter nieuws!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste datacenter nieuws