Nieuws

Google Podcast “Where the Internet Lives” geeft kijkje in Google’s datacenter in Eemshaven

Google Podcast “Where the Internet Lives” geeft kijkje in Google’s datacenter in Eemshaven

Google heeft een nieuwe aflevering van de podcastserie “Where the Internet Lives” gepubliceerd, waarin een Nederlands verhaal centraal staat. In deze aflevering neemt Inge van Ditshuizen, Data Center Facility Manager bij Google, de luisteraars mee in hoe het datacenter in Eemshaven op een slimme en duurzame manier met water omgaat. Samen met North Water levert Google water aan het datacenter om de servers te koelen, waarbij oppervlaktewater uit de regio wordt gebruikt in plaats van drinkwater. Het water komt schoon terug in de Waddenzee.

Het North Water project is interessant vanwege Nederland’s sterke verbondenheid met water en maakt daarom deel uit van de wereldwijde podcastserie. De podcast en bijbehorende video leggen op een eenvoudige manier uit hoe het project werkt. Michiel Sallaets, communicatielead bij Google, benadrukt dat Nederland bekend staat als een waterland en dat het werken mét water in het lokale DNA zit.

“Where the Internet Lives” is een bekroonde podcast die luisteraars meeneemt naar fascinerende wereld van datacenters. Google laat hen kennismaken met technologie, mensen en plaatsen achter het internet die zelden door het grote publiek worden gezien.

De nieuwe aflevering is beschikbaar op grote podcastplatforms zoals Google Podcasts, Apple Podcasts en Spotify. Meer informatie is te vinden op de website van Google: https://www.google.com/about/datacenters/podcast/

Gerelateerd

Meest gelezen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte over het laatste datacenter nieuws!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste datacenter nieuws