Nieuws

Gerben van der Veen neemt afscheid van Dataplace

Gerben van der Veen neemt afscheid van Dataplace

Na elf jaar neemt Gerben van der Veen afscheid als managing director van Dataplace. De komende maanden staan in het teken van de zoektocht naar een opvolger. Van der Veen: “Hoewel Dataplace natuurlijk ook zonder mij blijft doordraaien, voelt het nog steeds een beetje als mijn kindje.”

“Afscheid nemen vind ik zo’n zware term”, lacht Gerben van der Veen, “Ik zou het veeleer bestempelen als ‘plaatsmaken voor de toekomst’. Ik ben nu 25 jaar werkzaam in deze wereld. Wat ik zelf heel uitdagend vind, is het bouwen van bedrijven en niet zozeer het beheren ervan. Dat is één van de redenen geweest om het stokje over te dragen. Kwaliteit gaat echter voor snelheid; we nemen alle tijd om een opvolger te benoemen. Ik zal hem of haar nog twee maanden inwerken, zodat ik in het najaar Dataplace met een gerust hart kan achterlaten.”

De afgelopen 11 jaar is Dataplace uitgegroeid tot een grote landelijke speler op het gebied van datacenterdiensten. Inmiddels beschikt het bedrijf over zes datacenters verspreid door heel Nederland. Belangrijk voor de groei van Dataplace was de overname door de Eurofiber Group in 2016. “Ik ben heel trots op de samenwerking met Eurofiber en het vertrouwen dat zij in ons team hebben gehad. De kracht van onze samenwerking zit hem in de slagkracht en de synergie. Eurofiber biedt veel connectiviteit in Nederland via glasvezel, wat ons mogelijkheden bood om ons virtuele netwerk verder uit te bouwen en eindgebruikers te helpen om hun connectiviteit en datacenterbehoeften te waarborgen. Ik durf te stellen dat we echt impact hebben gemaakt in de Nederlandse datacenterwereld.”

Hoe ziet Van der Veen de toekomst van Dataplace? “Datacenters zullen altijd blijven draaien, alleen colocatie is echter niet genoeg. Onze klanten hebben andere wensen op het gebied van hun digitale infrastructuur en als partner zul je meerdere diensten moeten kunnen leveren. Denk aan cloud connects met Google, Amazon of Azure. Wij geloven echt in de driehoek connectivity, cloud en colocatie. Er staat inmiddels een heel krachtig bedrijf met een uitstekend managementteam. En hoewel Dataplace natuurlijk ook zonder mij doordraait, voelt het nog steeds een beetje als mijn kindje. Het lijkt me straks heerlijk om straks even vakantie te hebben zonder einddatum en in het heden te leven in plaats van in de toekomst. Als managing director was ik altijd bezig met plannen, vooruitkijken en het verwezenlijken van onze ambities. Wat ik precies ga doen, weet ik nog niet. Hoewel de kans groot is dat ik iets zal doen in de IT, zou het ook zomaar kunnen dat ik iets totaal anders ga doen…”

Nieuwe fase

“Wat ik het meest zal gaan missen? Ik zal vooral het contact met mijn collega’s gaan missen, met wie ik al jaren samenwerk. Ik heb er destijds voor gekozen om met ‘first time managers’ aan de slag te gaan en te investeren in coaching en begeleiding. Dat is intensief geweest, maar ontzettend leuk. Ik kijk trots terug op alle prestaties die we als team hebben neergezet. Ik wil niet dat het bedrijf afhankelijk is van mij, dat staat groei in de weg. Je moet vertrouwen hebben in je mensen. Het is aan mijn opvolger om een nieuwe fase in te gaan.”

Gerelateerd

Meest gelezen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte over het laatste datacenter nieuws!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste datacenter nieuws