Nieuws

 

“Geluid, ventilatie, sterkteberekeningen, mechanische- en elektrische installatiewerkzaamheden, allemaal verpakt in één product.” – Koos Pott

Datacenters spelen een onmisbare rol in onze digitale samenleving en economie. Zonder datacenters, geen internet. Maar wie houden het datacenter, en dus het internet, nu eigenlijk draaiende? Om deze vraag te beantwoorden interviewen wij diverse professionals die werkzaam zijn in de datacenter sector.

Koos Pott (25) is Business Developer bij Alara-Lukagro. Koos houdt zich bezig met onderzoek & consultancy voor duurzame stilte oplossingen. 

Hoe zou je je baan uitleggen aan je oma?

Alara-Lukagro zorgt ervoor dat de noodstroomgeneratoren veilig binnen en/of buiten staan opgesteld door het ontwerpen en leveren van complete ventilatiesystemen en behuizingen in de vorm van omkastingen of containers. Beschikbaarheid en betrouwbaarheid zijn hiervoor leidend in het technische ontwerp. Om deze facetten te waarborgen, worden diverse calculaties gemaakt. Hierbij moet u denken aan geluid, sterkte, ventilatie, mechanische en elektrische berekeningen. Deze calculaties maak ik niet alleen, maar met een enthousiaste groep. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor het klantencontact.

Hoe ziet een normale werkdag er voor jou uit?

Wij beginnen bij Alara-Lukagro tussen 07:30 en 08:00 uur. Dit idee komt van de gebroeders Schilt, die het bedrijf hebben opgericht. Zij vonden het belangrijk dat de mensen op kantoor net zo “vroeg” begonnen als de mensen in de fabriek. Mijn dagen zijn eigenlijk nooit hetzelfde. Ik reis vrij regelmatig voor mijn werk binnen Europa, aangezien veel van onze klanten en projecten zich buiten Nederland bevinden. Naast het maken van calculaties proberen we elke dag te innoveren om zo de beste oplossing voor de klant te bieden. Dit vergt veel onderzoek en samenwerking met verschillende partijen. Uit deze gesprekken en mogelijkheden krijg ik enorm veel energie.  

Wat is je achtergrond (studie/werkervaring) en hoe ben je in deze industrie beland?

Ik heb bedrijfskunde gestudeerd aan de Hogeschool te Utrecht. Na het schrijven van mijn afstudeerscriptie over risicomanagement bij Alara-Lukagro is mij gevraagd om het bedrijf te ondersteunen in verschillende disciplines, waaronder business development. Dit houdt in dat ik toegevoegde waarde creëer voor de klant en het bedrijf en nieuwe kansen aandraag binnen de zakelijke markt. Zodoende ben ik in de datacenter sector beland. Het is een markt die in korte tijd een wereldwijde groei doormaakt. Voor Alara-Lukagro heb ik gewerkt bij een E-scooter fabrikant (zakelijke markt) en een 3D-print bedrijf (zakelijke en particuliere markt). Hoewel ik een bedrijfskundige achtergrond heb, heeft techniek – waarschijnlijk geërfd van mijn vader – altijd mijn interesse gehad.

Wat heeft de grootste indruk op je gemaakt toen je aan deze baan begon?

Het tempo waarmee en de aantallen waarin de datacenters worden gerealiseerd. Dit vraagt ook een veranderend werktempo binnen ons bedrijf en dat heeft invloed op de manier waarop we onze processen aansturen. Daarnaast vind ik het bijzonder dat zoveel technische componenten samenkomen. Geluid, ventilatie, sterkteberekeningen, mechanische- en elektrische installatiewerkzaamheden zijn allemaal verpakt in één product. Ook onderwerpen zoals installatie on-site, transport, coating, uitlaatgassensysteem en verschillende testen zoals de FAT&FWT komen aan bod. Al deze disciplines dienen we met elkaar te combineren om zo een passende oplossing te bieden aan onze klanten. Dit vergt veel know-how en samenwerking. Mijn uiteindelijke doel is om Alara-Lukagro op de kaart te zetten als totaaloplosser voor noodstroomapplicaties voor datacenters.

Aan wie zou je jouw functie aanraden?

Ik zou mijn functie aanraden aan iedereen die affiniteit heeft met techniek en digitalisering. Elke aanvraag vergt een eigen aanpak en elke eindbestemming heeft zijn eigen specificaties. Het is daarom belangrijk om samen te werken met partners en collega’s. De communicatie met klanten gebeurt voornamelijk in het Engels, je moet dus Nederlands én Engels goed onder de knie hebben.

Datacenter paspoort

“Geluid, ventilatie, sterkteberekeningen, mechanische- en elektrische installatiewerkzaamheden, allemaal verpakt in één product.” – Koos Pott

Koos Pott

  • Leeftijd: 25
  • Bedrijf: Alara-Lukagro
  • Functie: Business Developer

Kerntaken:

  • Onderzoek
  • Consultancy

Geluid maken is eenvoudig. Stilte maken niet. Alara Lukagro heeft 50 jaar ervaring in innovatieve, duurzame stilte-oplossingen die zij graag voor u inzetten. Alara Lukagro biedt producten zoals; geluidsisolerende deuren, omkastingen, geluidswerende wanden, roosters en geluiddempers. In alle markten, op iedere schaal. Bekijk hier de openstaande vacatures.

Gerelateerd

Meest gelezen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte over het laatste datacenter nieuws!